Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z 27,5 na 29

Od: mh23® odpovědí: 8 změna:
Ahoj, rád bych se dozvěděl jestli jde předělat horské kolo 27,5" na 29".
Na kole už je špatná vidlice a před koupí nové zvažuji i tuto možnost. Jen jestli to jde. Co vše by se muselo měnit? Vidlice, zapletená kola, brzdy?
doplněno 21.04.19 07:59: Rám kola je rock machine manhattan 70 myslím 2016

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A ony se vejdou kola 29" do Vašeho rámu 27,5"? Začal bych odtud.

doplněno 21.04.19 09:12:

Nojo, ale to neví nikdo, dokud to nezměří nebo nezkusí. Možná ano, možná ne. A co brzdy? Véčka nebo kotoučovky?

hodnocení

No to já nevím, proto se ptám

petan86*
hodnocení

0x
Ahoj zkus poprosit někoho kdo 29 má a nahodit, tak uvidíš. Často do vidlice vejde, ale třeba plášť už jen dáš max 2" možná to bude podobné s rámem.
Samozřejmě, pokud máš Špalkové brzdy tak to je další komplikace navíc a asi neřešitelná.
Možná bude nejlepší řešení stávající kolo prodat a koupit vyhovující, než kupovat novou vidlí a kola.

hodnocení

Mám kotouče, zkusím až po velikonocích.
A teď prosím když se vlezou co všechno musím měnit? Vidlice je v plánu tak jako tak.

moravan*
hodnocení

0x

Co tak zkusit tuhle diskuzi nakole.cz/...

mathew
hodnocení

0x

No když se vlezou tak nic měnit nemusíš, protože se vlezly ne? No a pokud se nevlezou tak musíš vyměnit rám takže bude nejspíš nejlepší koupit kolo, které ty 29" už má. Ono bude taky asi záležet jestli máš rám velikost S nebo třeba XL...

hodnocení

0x
Moc nevěřím, že dáš dozadu 29.Mám 29, přitelkyně 27,5 a to moje kolo by se jí tam nevešlo ani omylem. Navíc každá velikost rámu bude mít jinou geometrii… Proč děláš kočkopsa? Opravdu to nebude ono (a jak jsem psal, nejspíš to ani nepůjde).
hodnocení

Jenom úvaha, rám mi vyhovuje, vidlici koupit musím a byla slušná nabídka na 29 kola no. Takže proto jsem tuto otázku položil, ale jak píšeš, asi se na to vykašlu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]