Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké zpětné zrcátko na kolo?

Od: id odpovědí: 6 změna:

Prosím o radu. Denně jezdím na kole po frekventované silnici , musím 2 x odbočovat vlevo. Někdy je to horor. Rozhodla jsem si na kolo koupit zpětné zrcátko, ale jaké? Při nepřeberném množství typů zrcátek si nevím rady.

Je lepší zrcátko na tyčce s úchytem NA řidítka a nebo zrcátko nasunuté DO řidítek? Určitě bych chtěla sklopné. Máte někdo zkušenosti?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Neporadím, ale nemůžu se zbavit pocitu, že jsem kdysi na kole se zrcátkem jel (dejavu). Bylo mrňavý (to zrcátko) a klepalo se jako sulc. Zkrátka v něm nebylo nic vidět. Což je u zrcátka dost podstatná závada. Takže za mě - pozor na tuhost upevnění a dostatečnou velikost.

hodnocení

2x
Myslíte, že vám zrcátko zjednoduší odbočování? To ani náhodou. Já to dělám jednoduše, otočím se, levou rukou ukazuju a sleduju. Když vidím, že mě šofér vidí, najedu na střed a může mě objet zprava. Vše plynulé, bez zastavení. Pokud jedu kolem aut zaparkovanych podélně, jedu minimálně metr od nich, to pro případ, kdyz někdo otevře dveře a nečumí. Zhruba 100 metrů před kruhovým odjezdem, už jedu uprostřed pruhu, aby mi tam nikdo nehodil smyčku a dupl na brzdu. Kolo je vždy na kruháči rychlejší. Nesmíte se nechat, musíte mít přehled.

houbes*
hodnocení

0x
Zajeď do prodejny na kola, tam ti poradí nejlíp
id
hodnocení

houbes - to je rada dle tvého nicku . Rada na houbeles.

Děkuji, představ si, že jsem netušila, že existují prodejny kol. :-D Já se ptala na zkušenosti a ne na prodejny. Za to vím, že existují pravidla této poradny, kde je zakázáno posílat tazatele někam.

piskot
hodnocení

0x
Já jsem spokojena se zrcátkem na cyklistické helmě. Hlava se dá natočit a tedy můžeš monitorovat větší prostor aniž bys měnila směr jízdy. Jezdím v Brně, kde musím jet i mezi tramvajovými kolejemi a tam by mi byla zrcátka na řídítkách k ničemu.

liska5
hodnocení

0x

To bych si sháněla nějaké zrcátko z malé motorky. Tam bude materiál pevnější, aby by to nemohlo vibrovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]