Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupil jsem si horské elektrokolo, chtěl bych se Vás zeptat kdo jej máte, jak se o to staráte? baterii nabíjíte uz v polovině kapacity nebo necháváte skoro vybít? prý se to nesmí úplně vybit ani přebit, a nemá se to nabíjet v rámu kola ta baterka,proč? je to tak choulostivé? kolo se prý nesmí umývat proudem vody, když zmoknu vydrží to e- motor a baterie? když to budu umývat, nebo spíš utírat mokrým hadrem musí se vytahovat baterka z rámu, nebo to možu tak jak to je? Děkuji Petr
Nevím, jaké značky máte pohon, ale určitě jste ke kolu dostal návod k použití, případně je ke stažení na stránkách výrobce nebo prodejce. A tam určitě budou odpovědi na všechny Vaše otázky. Sice tady se je také dozvíte, ale občas se tu objeví perly. Já třeba nějak nemůžu zkousnout to nabíjení jen do 80% kapacity - na to jsem ještě nenarazil v žádném manuálu k nabíjení baterie ( třeba já mám Bosch ) a to jsem si teď schválně našel manuály i od jiných výrobců. Přece chci na jedno nabití ujet co nejvíce kilometrů, tak proč bych si úmyslně ubral 1/5 hned na začátku úmyslně? Navíc každá baterie obsahuje elektroniku, která si sama hlídá jak nabití, tak vybití. Jinak doporučuji přečíst zde , myslím, že pokud ne vše, tak většina otázek bude pak jasná.
Elektrokolo mám několik roků, mnohokrát jsem s ním zmokla i na mne čekalo v dešti. Nabíjím, když je prázdné cca přes polovinu, aby bylo stále připraveno na případnou delší cestu. Rozhodně baterii z kola nevyndavám, to slyším prvně. Protože jezdím celoročně, zjistila jsem, že není dobé nechávat jej deší dobu na větším mraze, baterie se pak rychle vybíjí.Když bylo -10, šla jsem raději pěšky. Přeji váš štastnou jízdu s novým kolem.
Nesouhlasím. Mám AKU nářadí značky HILTI s Li-Ion akumulátory a sám výrobce píše skladovací teploty až do -20°C, provozní do -17°C.
Takže ano, využitelná kapacita v nízkých teplotách je nižší (ostatně jako i u jiných typů akumulátorů), ale rozhodně to akumulátory nijak neničí.
Skladovat a i provozovat v mrazu v plném nabití sice je možné, ale problém je pokuď se při skladování, nebo i provozu v mrazu akumulátor plně vybije a nechá se vybitý. Tohle je problém všech LI-ION baterií při skladování, hluboké vybití v mrazu je ničí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.