Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nucení do sportu

Od: st* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, je mi 13 let a od 5 let dělám moderní gymnastiku...poslední 3 roky mě to vůbec nebaví a máma mě do toho nutí. Už několikrát jsem ji říkala že mě to nebaví a chci skončit...ale když byla příležitost a byla v klidu tak jsem ji to v klidu řekla ale vždy po mě začala řvát že neskončím a potom nadává že nemám výsledky atd. A tak když mě to nebaví tak nemám do toho ten elán a chuť do toho to dělat. Už nevím co mám dělat...prosím poraďte

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

2x

Ten nápad vysvětlit to taťkovi, babičce, tetě nebo s kým si dobře rozumíš, je dobrý. Pak je požádej,ať si promluví s mamkou, že tě to fakt nebaví.

Nedělej moderní tanec jen proto, že má blíže ke gymnastice, když tě atletika baví více.

Přeji ti, abys konečně mohla dělat něco, pro co máš opravdu zápal. Ten pocit uspokojení a radosti je neuvěřitelný. To se s nucením do nezáživné povinnosti vůbec nedá srovnávat.

st*
hodnocení

Babička,teta...atd. O tom neví...jen táta to ví a chce abych delala co mě baví a naplňovalo. A s mámou moc nemluví i ona s ním. Děkuji za radu

hodnocení

1x

Zdravím. Já Tě chápu, že nechceš dělat to, co Tě nebaví. Ale zkus se na to podívat i ze strany rodičů. Stálo je to spoustu peněz a jistě také úsilí a podpory. Tak se nediv, že mamka chce, abys u toho, co Tě stálo dřinu, vydržela. Mamka to může brát jen jako Tvůj rozmar, který k pubertě patří. Jen Ty víš proč Tě přestala gymnastika bavit. Možná v ní nejsi tak dobrá jak by sis představovala, ale to není důvod proto, abys s ní skončila. Popřemýšlej o tom ještě, nikde nemáš záruku, že kdybys dělala něco jiného, nepřestalo by Tě to také bavit za nějaký čas. Za 2 roky Ti bude 15 let, půjdeš někam na střední a stejně bys pak na sport neměla třeba čas a skončíš s ním stejně. Tak zkus ještě vydržet. S mamkou o tomto komunikuj opakovaně, třeba sama dojde k názoru, že nemá smysl Tě nutit a dál Ti platit něco, co Tě absolutně nebaví už dávno.

hodnocení

0x
A co najít jiný sport jako kompromis?

st*
hodnocení

To jsem jí taky říkala chtěla bych dělat atletiku(jde mi) nebo něco kde se tancuje např.contemporary(tam bych tu gymnastiku využila) ale ne...nepomohlo ani to

liska5

Taky mne napadl tanec. Tam je více variant. Není to tak náročné na klouby a páteř. Pohybové předpoklady jsou podobné. Nejdříve si zjisti, kde co je za možnosti, ověř si, jak to tam chodí a kdo tam chodí a jak se o tom vyjadřuje. Pak se tam běž zeptat, jaká je šance, aby Tě vzali mezi sebe. Třeba to s nimi zkus zároveň s MG a pak to znovu řekni mamince. Vezmi si na pomoc babičku nebo tetu.

st*
hodnocení

A taky mám časté bolesti zad a kolen...

hodnocení

0x

Co tak pustit jí večer v pátek-sobotu nějaký srdcařský film z USA? Takových filmů je jistě dost - dítě má být nástrojem opravy neúspěchů rodiče, pak se všechno obrátí a jsou všichni šťastní... a pak řekneš "Mami, tak bych to chtěla taky - dělat něco jinýho, co by mne bavilo a abychom se nehádaly...

hodnocení

0x

Co si zkusit popovídat s trenérem/trenérkou? Jestli by to třeba mamince ne uměl vysvětlit líp - že když není chuť, nebudou ani výsledky a pak je veškeré nucení zbytečné.

Trenér potřebuje každou ovečku, tam bych to moc neviděl...
st*
01.04.19 18:12
hodnocení

Pravda...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]