Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak často chodit do posilovny?

Od: posolka odpovědí: 3 změna:
Jako holka chci posilovat hlavně nohy a zadek a chodím do posilovny 2x týdně. Výsledek zatím byl asi jen, že teď mám v bocích z 96-97cm obvod 100cm a trochu jdou vidět svaly. Stačí 2x týdne, nebo bych měla chodit víckrát když bych chtěla vidět během půl roku takový ty velký proměny kdy ty holky mají fakt vyposilovany hyzde. Potom chci kvůli tomu, že mám spíš obdelnikovou postavu, posilovat prsa...
Máte teda nějaké typy? Jak často se tomu věnovat popř. Později brát i protein?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

K tomu přidej 2x týdně hodinový běh, zpočátku prokládaný chůzí, nebo inline brusle, basket, fotbal, plavání, tanec, túru, i s holema... Při těch vytrvalostních sportech spaluješ lépe tuky a zvyšuješ celkovou kondici. Proteiny jsou bílkoviny, ty máš v přijatelné formě v mase, rybách, vejcích, sýrech, luštěninách, tofu. Na tohle nějaké preparáty nemá cenu. Když je jich moc, tak si akorát zatěžuješ ledviny.

nicole
hodnocení

1x

No, podle mě ten protein není na škodu, například já ho zařadit musela, protože můj příjem bílkovin byl vždycky nízký a protein mi ho pomohl zvýšit. Ovšem taky závisí na tom zda máš závodní ambice či je nemáš a chceš to dělat jen jako "rekreační koníček" když to tak nazvu. Nějaký cvik co bych ti doporučila na zadek/nohy jsou hip-thrusty nebo dřepy s vyšší váhou. Místo těch prsou bych cvičila spíše záda a ramena, protože to trošku rozšíří ten vršek a vypadá to pak více symetricky. Samozřejmě nejlepší by bylo najít si i trenéra, protože někdy je to hodně i o technice, ale to už je na tobě :)

Přeju hodně štěstí :)

kubaa
hodnocení

0x

Dle mého je to málo.

Pokud chcete změnu postavy, samozřejmě vás bude v první řadě zajímat jídelníček...

Co se ale týče tréninku, největší efekt má v takovém případě silověji zameřený trénink. Neříkám příprava na závody v silovém trojboji, jen tím chci naznačit, že dřepy s například 50-60+ kilogramy (s dobrou technikou) a doplňkovými cviky na procítění a jiný druh zátěže budou mít na vaše nohy pravděpodobně daleko větší efekt, než si to dělat "co nejlehčí" a končit dvacetiminutový trénink hodinou na páse, jak to bohužel v mylné představě dělá dnes většina žen - minimálně v mém okolí.

Pokud budete "rýsovat", je opět důležité samozřejmě krom dostatečného přísunu bílkovin se zaměřit na sílu a dát tak tělu důvod si svaly udržet řekněme.

Nicméně jsem stále neřekl důvod, proč si myslím, že to je málo... Ještě jsem nikdy neviděl někoho cvičit se stoprocentní technikou a vzhledem k tomu, že jste nám sem zaslala dotaz, nepředpokládám, že díky vaší technice s železem by nám v úžasu spadla čelist. Chci říct, jako u všech lidí pravděpodobně budete mít i vy různé dysbalance, které při zaměření tréninku pouze na nohy budete ještě více prohlubovat případně by vám ty dysbalance díky vadné technice mohli časem vznikat.

Proto je potřeba cvičit komplexně a celé tělo, k čemuž vám dva tréninky týdně dle mého stačit nebudou. Pro nějaké rádoby udržení to jde, ale pro velkou proměnu o které sníte je to opravdu málo. Když už do toho hodláte investovat čas, na vašem místě bych se i nebál investovat do trenéra, který vám ukáže jak na to. Kdybyste cvičila takhle sama, s největší pravděpodobností by to bylo bez výsledku a akorát by vás to třeba i do budoucna demotivovalo se sebou něco dělat, když vám to nešlo ani když jste zkoušela se sebou něco dělat pokud mi rozumíte.

Držím palce a ať vám to vyjde ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]