Dobrý den, ve výběru kola se vůbec nevyznám, tak se ptám zde, chtěl bych trekingové/crossové kolo do 8-10k, měřím 175cm, ale chtěl bych aby mi stačilo i ve 180cm.Bude využíváno na delší vzdálenosti. Ještě bych se chtěl zeptat - na svém nynějším kolo mě po delší jízdě 50, bolí třísla, lze to vyřešit lepším sedlem (popřípadě jakým) nebo je nutný jezdit a tělo si zvykne? Děkuji předem.
A musí být nutně nové? Protože za 10k nic moc nepořídíte a jestli jezdíte 50km a víc, pak kvalitní kolo doporučuji. Ale jestli jste nenáročný, tak se poohlédnéte třeba po nějakém X-Fact v Hervisu, nebo levnějších GT, Kellys, Author, a pod, ty se dají kolem 10k koupit. Co třeba tohle: sterba-kola.cz/... Ale spíš doporučuji mrknout na inzerci a koupit levněji pořádně značkové kolo s kvalitním osazením. Vždy se na kole před nákupem projeďte. Každému sedí něco jiného. Ke své výšce potřebujete cca 19", ale záleží i na stylu jízdy. Někdo se 175cm jezdí i na 20"crossovém rámu, je potřeba vyzkoušet. Co se týče sedla, to je docela rozáhlá problematika, nechte si ho radši doporučit od prodejce, většinou jsou to frajeři, co vás sjedou očkem a hned sáhnou po tom správném. Dražší kola mají vhodná sedla již osazená podle typu kola, ale klidně si kupte dvě a zkoušejte, které bude lépe sloužit. Pro všechny případy můžete pořídit i cyklistické čapáky s vyšší výstelkou. Užitečné odkazy: kola-radotin.cz/... kola-radotin.cz/...
nickl
ja bych se levneho kola nebal na takovem jezdim 30 km denne a bez problemu.vzdyt sem stejne vsechno vozi z ciny tak jaka znacka nedelejte z toho atomovou elektrarnu.
still10k*
Však píšu že nenáročnému člověku stačí. Na dojetí do krámu a zpět stačí i koloběžka. Ale neznačkové a levné komponenty odcházejí velmi rychle. Už jsem si prošel procesem poznání, že pokud kolo namáhám nad určitou mez, tak se vyplatí kvalitní osazení. V konečném důsledku totiž ušetřím peníze, nervy a čas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.