Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Atletika

Od: david39 odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli není pozdě začít s atletikou ve 20 letech. Na základní škole sem měl docela slušne výsledky ale nikdy sem nad tím nepřemýšlel. Teď bych to chtěl zkusit ale bojím se že mě všude odmítnou s tím že mám vysoký věk. Děkuju za rady

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Na rekreační sportování není nikdy pozdě.
doplněno 22.02.19 21:31: Samozřejmě, že atletika je velmi široký pojem. Technické sporty už asi na úroveň republiky, ME a MS už nenatrénujete, ale třeba maraton, tam by to i na vrcholovou z úroveň jít mohlo.
davdi39
hodnocení

No já měl právě spíš namysli sprinty a tak
No, na vrcholové úrovni si myslím, že na sprint už je trochu pozdě. Ale třeba Vám trenér řekne, že jste megatalent a máte šanci.
davdi39
hodnocení

Zkusím a uvidím děkuju moc za radu

liska5
hodnocení

2x

Klidně do nějakého oddílu zajdi. S trenérem a s klukama se pobav. Uvidíš. Bývaj tam inteligentní a fér lidi. Řeknou Ti, kdy kde mají tréninky. Teď v zimě je tělocvična. Využiješ sprinterské vlohy třeba na čtvrtce a osmistovce. V těch krátkých sprintech už tak rychle neporosteš. Určitě to zkus. Není jen první liga, ale i nižší soutěže. A atletů je málo. Za kolik dáš stovku? Za 13?

davdi39
hodnocení

Děkuju určitě to zkusím někde. Stovku mám za 14
100m za 14s? To tedy pardon..Za 11,8 jsem to běhal na střední (a to atletika zdaleka nebyla mým hlavním sportem)..To máte hodně mizerný čas..
david39
hodnocení

Aha tak děkuju asi to fakt nemá cenu kašlu na to a ještě jednou děkuju za rady
david39
hodnocení

Vždy sem běhal jen 60m a to bylo na základní škole kde jsme to mel za 7,5s

hodnocení

2x

Tak jak radí liska5, navíc na běžeckých webech behej,com, bezvabeh,cz, mkseitl.cz, ceskybeh.cz a dalších jsou stovky veřejných běžeckých závodů od nějakých 800 m přes střední tratě, přes 5 nebo 10 km až k půlmaratonům i maratonům. Na dráze, na silnici i v terénu. Jsou i horské běhy, nebo běhy do vrchu např. na Lysou horu, na Kleť, na Praděd /viz web iscarex.cz/. Na každý se může přihlásit KAŽDÝ a zkusit to. Chodí tam jak mistři republiky, tak, a to převážně, kondiční a rekreační běžci a běžkyně od školáků až po kmety, někdy sto, někdy i tisíce. Pokud jsi dobrý, tak každý atletický oddíl uvítá i sprintera. Tak se neboj a zkus to. Předpokládám, že se občas chodíš proběhnout. Škoda, že nepíšeš kde bydlíš, dal bych ti spoustu typů v okolí. PĚKNÝ VÍKEND A HODNĚ ÚSPĚCHŮ A RADOSTI!

david39
hodnocení

Jsme z Chodova u karlových varu a děkuju za radu
liska5

Nic nevzdávej! Ještě jsi nic nezkusil a už to balíš. Aspoň si zvedneš kondičku a vyzkoušíš. Nikdo od Tebe nic nečeká. Zkusíš potrénovat a možná Ti něco sedne. Ono v tretrách a na tartanu je to jiné, než v teniskách za školou. Proč by Tě měl rozhodit nějakej pán, co tu hodil nějakej čas, aby Tě vyprovokoval. Dívala jsem se na ročenky. V Chodově se docela líhnou sprinteři. Znáš tato jména? Nádhera, Mlčoch, Šebo, Richter, Princ, Gia Ngueng.

liska5: Tak se podívejte na časy starších žáků..Ten čas co jsem uváděl byl naprosto reálný. Ve věku tazatele je 14s/100m opravdu velmi špatný čas. Ale co by si rekreačně nezaběhal, já mu to přeju.
liska5

Já hlavně nechtěla, aby ho to odradilo. Frekvenci asi nedohoní, ale na takovou půlku se s tím dá pracovat. /- Jsem tělocvikář v.v./

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]