Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Běhání vs. ploché nohy

Od: nohy odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

asi jdu trochu s křížkem po funuse, ale nedá mi to a musím se zeptat resp. spíše se ujistit, chci začít běhat a vzhledem k tomu, že mám od narození lehce deformovaný palec u nohy, měl jsem rozdrcenou čéšku a lehkou osovitou skoliózu (ano je toho celkem hodně :) ) chci mít opravdu pořádné běžecké boty, tak jsem navštívil specializovanou běžeckou prodejnu, kde mi provedli základní diagnostiku (snímali jednotlivé fáze mého běhu na běžeckém pásu) a následně mi doporučili několik bot, ze kterých jsem si vybral tuto.

Jenomže k výše zmíněným problémům mám i ploché nohy (což je s velkou pravděpodobností způsobeno tím palcem, ale to sem nepatří). A tak jsem se chtěl zeptat, myslíte si, že jsem vybral dobře? Resp. je na takové diagnostice ploché chodidlo poznat? (o problémech s kolenem a zády jsem prodavači řekl a palce si všiml, ale zapomněl jsem zmínit ty ploché nohy).

Předpokládám, že jelikož se jedná o profi obchod tak si toho určitě všimli, ale jak jsem psal v úvodu, rád bych měl ještě ujištění třetí strany. :)

Děkuji za všechny odpovědi a omlouvám se za možná triviální a zbytečný dotaz :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

karlo
hodnocení

2x
Mám také ploché nohy a nedělá to žádný problém. Dokonce půjdu jednou do armády. (Prošel jsem testy ve vojenské nemocnici)

hodnocení

2x
Můj manžel byl profesionální sportovec.
Mj.,běhal denně desítky kilometrů i přesto,že má ploché nohy.
Verdikt = ničemu to nevadí,BĚHEJ !

hodnocení

0x

Tuto značku neznám, ale podle ceny zřejmě dobrá bota. Mám od malička podélně i příčně plochou klenbu a hrál jsem závodně házenou, basket i fotbal, běhám dlouhé tratě včetně maratonů dodnes /mám 77/ a nikdy jsem problém neměl. takse toho nebojte. Nějaké cvičení zaměřené na ploché nohy /a protahování/ určitě neuškodí, návody ne internetu i běžeckých webech najdete. Hodně úspěchů!

asd1
hodnocení

0x

Pro ujištění třetí stranou se ptej svého ortopeda... Tady najdeš jen obecné rady od lidí kteří tě neznají, víc než od speciálky kde zkoumali tvůj došlap atd. se tu nedozvíš. Obecně ploché nohy moc nevadí, dost se dá napravit cvičením, chozením na boso v oblázkách atd. - spololupracuj s ortopedem a RHB...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]