Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s jídními koli značky MERIDA?
Jsem rekreační cyklista.
Uvažuji o koupi MERIDA MATTS 40-D 2009. Měřím pouhých 155cm, myslíte, že by pro mě byla vhodná velikost 16?
Popřípadě, jaké kolo byste mi doporučili?
Budu ráda, když mi poradíte, děkuji.
Tak toto kolo jsem si koupil loni a jsem s ním maximálně spokojen (až na užší a tvrdší sedlo - ale to mi nijak zvlášť nevadí). Nekupoval jsem přímo z webu Meridy: nemám tuto barvu ale nakonec jsem jej koupil v kamenném obchodě v Opavě: tuhle barvu mám. Důvodem bylo, že Opavský obchod nabízel, že v případě levnější ceny někde jinde mi tuto cenu garantují. Nakonec mi to kolo opravdu o dva tisíce levněji prodali (i když nebyli moc nadšení), za to jsem tam ale nechal další tři tisíce za doplňky (jen mi řekli že díky té slevě mi to na to kolo nedají). Jo a ještě rok pojištění zdarma na odcizení kola. No a poslední věc...jsem z Opavy
Zde máte všechno potřebné:
Horská kola (MTB):
Jinak Meridy jsou výborná kola, Vámi vybrané má dobrý poměr kvalita / cena.
Takhle vůbec nepřemýšlejte a běžte si ten rám zkusit!Kolo kupte až si ho vyzkoušíte,jak se vám na něm sedí abyste neměla řidítka příliš daleko či blízko,pak nejde ani sedačkou vyštelovat ideální posez,protože Meridu mám Matts Crusader starší kolo sportovní skosený rám a není to uplně pohodlný posez potřeboval bych větší rám.U vás to bude spíš obráceně abyste nekoupila zbytečně velký rám.
Co člověk, to jiný názor. Já bych zas cross nechtěl. Podobných (lepších) jízdních vlastností, jako je jízda na crossovém kole lze u horského dosáhnout použitím kvalitních plášťů. Třeba Schwalbe city jsou hladké a foukají se i na 7 atm. No a přezutím mám plnohodnotné horské kolo a to se crossu taky neudělá. Horské kolo má většinou níž těžiště a tím je i stabilnější. Třeba při bočním větru, nebo při nárazu větru od předjíždějícího kamionu. Htělo by to obejít několik krámů a vyzkoušet i produkci více výrobců.
Opravdu nejlíp uděláte, když si zajdete do cykloprodejny (ne hyper supermarket) a kolo si vyzkoušíte, určitě vás nechají projet. Zkuste si horala a pak crossové kolo, uvidíte co vám bude líp sedět. Lepší kola mají už i nastavitelná řidítka, poradí vám i s velikostí rámu.
To co tady píšou někteří rádobyjezdci jako, že horské je lepší, kvúli jízdě apod je nesmysl. Krosové kolo je daleko lepší na obcasne jezdení. Horské má daleko vetší tření kvuli plášti a proč byste měla menit plaste nechapu. Každe kolo crosové okolo 8 tisic je dobré a kvalitní na obcasne jezdeni nenechte se ovlivnit od kvasiodoorníku
např toto bohatě stačí mojekolo.cz/... nebo Apache okolo teto ceny
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.