Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízdní kolo MERIDA

Od: martinaa* odpovědí: 18 změna:

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s jídními koli značky MERIDA?

Jsem rekreační cyklista.

Uvažuji o koupi MERIDA MATTS 40-D 2009. Měřím pouhých 155cm, myslíte, že by pro mě byla vhodná velikost 16?

Popřípadě, jaké kolo byste mi doporučili?

Budu ráda, když mi poradíte, děkuji.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasdax*
hodnocení

3x

Tak toto kolo jsem si koupil loni a jsem s ním maximálně spokojen (až na užší a tvrdší sedlo - ale to mi nijak zvlášť nevadí). Nekupoval jsem přímo z webu Meridy: nemám tuto barvu ale nakonec jsem jej koupil v kamenném obchodě v Opavě: tuhle barvu mám. Důvodem bylo, že Opavský obchod nabízel, že v případě levnější ceny někde jinde mi tuto cenu garantují. Nakonec mi to kolo opravdu o dva tisíce levněji prodali (i když nebyli moc nadšení), za to jsem tam ale nechal další tři tisíce za doplňky (jen mi řekli že díky té slevě mi to na to kolo nedají). Jo a ještě rok pojištění zdarma na odcizení kola. No a poslední věc...jsem z Opavy :)

martinaa*
hodnocení

Děkuji za odpovědi. To jsem ráda, že mi Meridu schvalujete. Mohla bych se zeptat na webové stránky toho obchodu v Opavě? já uvažuji o koupi na www.cykloworld.eu

sasdax*
Odkazy máš pod těmi červenými nápisy: "nemám tuto barvu" a "tuhle barvu mám".
martinaa*
hodnocení

to se omlouvám, už to vidím. děkuji.

vosikac*
hodnocení

2x

*jasne*Něco málo o výběru kola;)

radce.bikeshop.cz/...

hanher*
hodnocení

2x

Zde máte všechno potřebné:

Horská kola (MTB):

• 150 až 165 cm - velikost rámu 15 - 16 palců

• 165 až 177 cm - velikost rámu 16 - 18 palců

• 177 až 183 cm - velikost rámu 18 - 20 palců

• 183 až 195 cm - velikost rámu 20 - 22 palců

• nad 195 cm - velikost rámu nad 22 palců

• Lady rám je universální

Krosová kola (trekingová kola):

• 150 až 170 cm - velikost rámu 16-17 palců

• 170 až 180 cm - velikost rámu 17-19 palců

• 180 až 195 cm - velikost rámu 19-22 palců

• nad 195 cm - velikost rámu nad 22 palců

• Lady rám je universální

Dětská kola:

• do 128 cm výšky - kolo s 20palcovými koly

• 128 až 145 cm - kolo s 24palcovými koly

• 145 až 160 cm - dětské kolo s velikostí rámu 15 palců a 26palcovými koly

• nad 160cm - kola pro dospělé 16,5;19 a 21,5 palce

Hmotnost jezdce:

• do 80kg vyhovuje většina rámů

• nad 80 kg je nutné volit dvojité ráfky a kvalitní rám, jedná se o kola v cenové relaci nad 9000Kč

Jinak Meridy jsou výborná kola, Vámi vybrané má dobrý poměr kvalita / cena.

rob*
hodnocení

1x

Určitě chcete horala? nebylo by lepší na rekreační cyklistiku crossové kolo?

Jednoznačně doporučuji krossové kolo, které je lehčí a lépe lehšeji jede. Ty tlustý gumy a horské převody a pod jsou pro Vás stejně k ničemu. Ročně najedu několi tis.km.

martinaa*
hodnocení

axitbikes.eu/...

axitbikes.eu/...

axitbikes.eu/...

Myslíte, že jedno z těchto krosových kol by byl dobrý výběr?

michalll*
hodnocení

0x

O Meride nic moc špatného říct nelze...Jen doporučuju!

mil®
hodnocení

0x

Merida jsou kvalitní kola, ale platí se hodně za značku.

tomason*
hodnocení

0x

Takhle vůbec nepřemýšlejte a běžte si ten rám zkusit!Kolo kupte až si ho vyzkoušíte,jak se vám na něm sedí abyste neměla řidítka příliš daleko či blízko,pak nejde ani sedačkou vyštelovat ideální posez,protože Meridu mám Matts Crusader starší kolo sportovní skosený rám a není to uplně pohodlný posez potřeboval bych větší rám.U vás to bude spíš obráceně abyste nekoupila zbytečně velký rám.

martinaa*
hodnocení

Pokud crossové kolo, jakou značku popř. jaký typ byste mi doporučili? :)

bruk600*

Co člověk, to jiný názor. Já bych zas cross nechtěl. Podobných (lepších) jízdních vlastností, jako je jízda na crossovém kole lze u horského dosáhnout použitím kvalitních plášťů. Třeba Schwalbe city jsou hladké a foukají se i na 7 atm. No a přezutím mám plnohodnotné horské kolo a to se crossu taky neudělá. Horské kolo má většinou níž těžiště a tím je i stabilnější. Třeba při bočním větru, nebo při nárazu větru od předjíždějícího kamionu. Htělo by to obejít několik krámů a vyzkoušet i produkci více výrobců.;)

martinaa*
hodnocení

Tak teď už vážně nevím. :) ale děkuji za odpověď

rob*

Opravdu nejlíp uděláte, když si zajdete do cykloprodejny (ne hyper supermarket) a kolo si vyzkoušíte, určitě vás nechají projet. Zkuste si horala a pak crossové kolo, uvidíte co vám bude líp sedět. Lepší kola mají už i nastavitelná řidítka, poradí vám i s velikostí rámu.

martinaa*
hodnocení

To určitě udělám, jen jsem chtěla vědět, co byste mi vy doporučili.

kyfy*

To co tady píšou někteří rádobyjezdci jako, že horské je lepší, kvúli jízdě apod je nesmysl. Krosové kolo je daleko lepší na obcasne jezdení. Horské má daleko vetší tření kvuli plášti a proč byste měla menit plaste nechapu. Každe kolo crosové okolo 8 tisic je dobré a kvalitní na obcasne jezdeni nenechte se ovlivnit od kvasiodoorníku :)

doplněno 22.05.10 20:48:

např toto bohatě stačí mojekolo.cz/... nebo Apache okolo teto ceny

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]