Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu, v polovině cvičení na Orbitreku se mi zablokovala krční páteř. Mám blokaci už 4 dny. Motá se mi hlava a nepříjemné tlaky. Včera jsem si koupil Dolgit krém a Ataralgin na zmírnění bolesti, mám klidový režim. Nemá někdo návod, jak to ,,rozhýbat"?
Dobrý den, já bych volil Ibalgin (uvolňuje zatuhlé svalstvo a tím mírní bolest) a zkoušel rukou lehkou masáž postižené oblasti. Tedy, pokud bych nechtěl jít k lékaři, což stejně asi uděláte. Zdravím!
martin1983 - no, takže máte zatuhlé svalstvo na krku a na to je právě ten Ibalgin (a masáž + teplo).
Nemáte zač. Až se z toho dostanete a budete zase cvičit, tak si dejte kolem krku (za krk) třeba ručník, aby odsával pot a krk držel v teple, resp. aby nemohlo zase ofouknout.
Máte klidový režim, takže jste asi doma. Vyzkoušejte nahřát bolavé místo hodně teplou vodou (ve sprše). Jestli máte gelový nahřívací polštářek, přiložte pak na bolavou páteř a krk nakonec zabalte do měkkého froté ručníku. Udržujte v teple, odpoledne zkuste, jestli už ztuhlost povolila - mírné pohyby, jemná masáž. Nikdy ne přes bolest.
Doplním: Všimněte si - máte obě ramena ve stejné výšce? Nepřitahujete je k hlavě? Když je nějaký problém v oblasti šíje, nemocný má tendenci zvedat ramena o něco výš, v takovém křečovitém držení, což je špatně. Je potřeba svěsit ruce podél těla a ramena nechat ve správném postavení. Postupně zvolna otáčet hlavou střídavě vlevo, vpravo a mírný předklon bradou dolů (nepřitahovat při cviku rameno k uchu).
Nejdřív teplou šálu, srovnat se na lůžku a před spaním dva Guajacurany. Nebo elektric.dečku nebo nějakou hřejivou emulzi. Po překonání té tuhé první fáze pomalu cvičení na krční páteř. Psát si bradou oblouk po hrudní kosti. Pomalinku a ve vzpřímeném sedu tam a zpět, takové pomalé kyvadlo. Nebo upažit /paže do stran/, jedna ruka palcem dolů, druhá nahoru. Hlava v ose páteře, jen se otáčí bradou směr paže, kde je palec dole. Plynule se hlava otočí na druhou stranu a kde jde zároveń palec dolů, tzn. paže se protáčí v ose. Opakovat pomalu ve vzpřímeném stoji, jako bys stál u stěny. Další, už pozdější. Ruce sepnout za hlavou , nejdřív lokty dozadu, mírný záklon. Pak si sbalit hlavu pomalu na hruď, výdrž, dýchat. Cítíš, že to táhne někde uprostřed zad, a pomalu zpět a hlavu si pak jakoby vytáhnout rukama na uších kolmo vzhůru.
Dobrý den,
vy máte zablokovanou páteř a užívání Ibalginu to nezmění. Vy potřebujete fyzioterapeuta, který dokáže blok najít pohmatem a uvolnit jej. Já čas od času mám stejné problémy jako vy. Taky se mi točí hlava a navíc mě zní v levém uchu. Zrovna před 14 dny jsem s tímto byl u doktorky, která je chiropraktička a ta mě řekla, že problém s krční páteří způsobuje zablokovaná bederní páteř v místě tzv. esíčko. Odblokovala mě a pomohlo mě to. Já bydlím blízko Brna a spoustu let jsem chodil k paní, která prováděla Doornovu masáž. Ta je nejlepší na odstranění blokád. Bohužel se paní odstěhovala a já hledám vhodnou náhradu. Málokdo to umí. Spousta lidí tvrdí jací jsou odborníci a výsledek je bída. Taky zkuste opatrně cvičit zkrutné pohyby. Já je cvičím a pomáhají. Občas se tak dokážu i odblokovat sám.Přeji Vám brzké uzdravení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.