Nejste přihlášen/a.
Dobrý Den, je mi 16 let vážím 60 kg a chodím do fitka na intr, na intru máme činky po 2,5 > 5 > 10 > 15 KG.
Mám takový problem, že když jedu tlaky na ramena se dvěmi 10 kg činkami,a dělám tak že jedu 5x 10 opakovaní a 5 sérií stále ze stejnou činkou 10 kg
a je to takový že už třetí sérii těch 10 opakování už nedám a pátou už vůbec ne, a takhle to dělám vlastně u všech cviků co dělám protože se mi zdá že 5 kg je zase strašně málo nějaké rady? jestli máš snížit opakování nebo jestli bych neměl prostě začínat u 5 kg až pak stupňovat třeba až na 15kg
otázku ohledně regenerace, jestli má teplá sprcha po cvičení nějakou vůli na regenerování svalstva, a jestli je pravda že po cvičení je vhodné si dát banán na růst svalstva nebo jestli je to jenom nějaký žvást. Díky
Co se posilování týče bych ti doporučil se podívat na názorné videa youtube. Pokud ovládáš nějakou angličtinu, vřele pak doporučuju kanál od "athlean x", což je kromě jiného taky fyzioterapeut, takže hergot ví, jak 1. posilovat co nejefektivněji a 2. jak se u toho nepřetáhnout/ nevycvičit si svalstvo tak, aby tě konstantně nebolely např. záda.
Co ale ze své praxe vím je to, že cvičení je třeba postupně. Pokud se nerozcvičíš a rovnou začneš s těžkou činkou, můžeš si tím něco natáhnout nebo poškodit. Nejlepší je třeba se rozběhat/rozpumpovat srdce cca 10 minut, pak si udělat nějaký posilovací program, nejlépe cirkulační a aby pokryl více svalových partií od těch opěvovaných bicáků až po svaly jádra. Až budeš mít nějaké to opakování s lehčí vahou, můžeš jít do adekvátně těžších činek. Tam se ale dělá menší počet opakování. Obecně to mám zakotvené tak, že více opakování s lehčí vahou je na vyrýsování svalů, pro mikro-torze svalů zase těžší závaší s menším počtem opakování. Banán ti svaly nedá. Je třeba během každého dne jíst vyvážený poměr cukrů, tuků a bílkovin, jako stavebního materiálu. Součástí nabírání svalů je ale i kvalitní odpočinek, tedy i kvalitní spánek. Cvičení ale vůbec nemusí být o činkách. Zkus si najít něco o tomhle: Calisthenics. Budeš koukat, jak efektivní tohle je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.