Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velikost běžek

Od: jirkaa odpovědí: 7 změna:

Zdravím,měřím 168cm a vaha 83kilo,podle tabulek ,mi vycházejí běžky o delce 203cm,což si myslím při mých centimetrech je asi už moc,chci běžky jen na klasiku (tak potřebuji poradit,jestli běžky 203cm se daj ovladat při mé výšce,jestli má někdo zkušenost ,děkuji,hole budu kupovat 140cm snad správně :-D

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Na turistiku vem tvrdší 190 cm.. měkčí lyže až tak nevadí a pro začátečníka jsou spíš příjemnější... Hůlky po ramena = 140 cm by měly sedět. A chtělo by to zhubnout tak 20 kilo ;) což při rozumném hubnutí je práce asi tak na dva roky..

Kratší tvrdší jsou kombíky tak hledej spíš mezi nimi...

jirkaa
hodnocení

Já ani hubnout nemužu :-D už nemám kam :-D já hodně posiluji asi tak :-D a děkuji ty 190cm ,na ně jsem koukal , do kombíku se mi moc nechce ,ale s mojí váhou mi asi nic jíneho nezbude.

asd1

Kombi = tvrdost na klasiku a délka na brusle, tj. jsou kratší a tvrdost budou mít akorát.. Bruslí se na nich blbě, protože mají tvrdost na klasiku = na brusle jsou moc měkké. Prostě kočkopes, ale pro tebe výhoda a na klasiku to nevadí...

Jako nejhorší kameňačky mám starý vypráskaný s tvrdostí tak na 15 kg a zas tak to nevadí.. Líp stoupají, o něco hůř skluz, o něco rychleji se ojíždí stoupací vosk, ale nic hrozného (přimázneš po 20 km), skluz kdyžtak vylepšíš zkrácením mazací komory..

Holt 168/ 83 kg neni typická postava běžkaře ;) A je jedno jestli svaly nabo sádlo, buď budeš mít měkký lyže nebo dlouhý... Určitě vem 190 cm a hledej tvrdší.. Předpokládám že to chceš do stopy. Dvoumetrovky kdybys chtěl závodit a širší dvoumetrovky mimo stopu..

jirkaa
hodnocení

Tož krásná prace , děkuji moc ,jojo myslel jsem spiš stopu ,vymyslel jsem to tak, že pujdu do pujčovny a vezmu oboje a vyzkouším ,ale asi pujdu do kombi pak ,děkuji moc

jirkaa
hodnocení

Mužu ještě dotaz,sehnal jsem běžky a jsou na 85 kilo a vic a já mám o 3 kila min,je to nějaký problém díky

asd1
Záleží jak se měří, jedna tvrdost je pro 85 kg turistu a jiná pro 85 kg závodníka, "jsou na 85 kg" je dost široký pojem..Ale obecně tvrdé lyže = musíš na tom běžet abys přišláp stoupací komoru na sníh a při odrazu leže nestřelila.. Pro turistu pakárna protože mu to bude v kopci klouzat jak sviňa a musí to odtáhnout rukama (nebo si přibruslit, ovšem to nejde pokud je stopa úzká jen na klasiku). Pokud to máš jako posilovnu rukou tak OK :DPro začátečníka a na turistickou až sportovní jízdu jsou lepší měkčí lyže... Tvrdé když se chceš svézt rychle a umíš to...Vygoogli si měření stoupací komory papírkem a změř ty konkrétní lyže přímo na sobě...

figurek*
hodnocení

0x

Nedělejte z toho vědu. Nemá význam vědecky řešit délku lyží u rekreačního a ještě k tomu začínajícího lyžaře.

Hole na běžky mají sahat po ramena a lyže běžky mají být o něco delší než vy. Až se časem naučíte na běžkách skutečně běžkovat, pak teprve poznáte rozdíl v délkách. Pro lyže sjezdovky platí totéž. Rozhoduje hlavně to, co na lyžích umíte. Naučte se lyžovat a pak i na prastarých a odřených Artiskách ujedete elegánům na Fišerech, Salomonech a Kestlích.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]