Nejste přihlášen/a.
Sedím pracovně hodiny u počítače. Jde nějak zajistit, abych při tom mohl cvičit, posilovat, ...? Za ty proseděné hodiny bych mohl mít svaly jak kulturista. Mám náhodné pauzy třeba minuta, pět minut. Takže nějaké odbíhání do posilovny a podobně nefunguje. Spíš jestli existuje nějaká židle, lavice, vehikl, ze kterého bych pracoval a když je chvilka pauzy, udělal pár cviků. A spíš ne na protažení (zakroutit zleva doprava dělám i na židli), ale spíš silových.
Já občas skočím na packy a udělám si 15-20 kliků, příště zase 20-30 dřepů. Je to rychlovka, za minutku hotovo. Denně jich takhle udělám 100-200. Jsem v místnosti sám, takže mě při tom nikdo neočumuje. Vedle mají rotoped a šlapou každý den.
Ale přímo u PC nevím, jedině vyměnit na chvíli židli za tu velkou mičudu, ať se srovnají záda.
při práci se volně houpat, v přestávce se 3 x zhoupnout a zastavit míč. Musíte důkladně zapojit nohy, aby jste míč odlehčil. A tak pořád dokola. Ruce zapojíte tak, že si lehnete na břicho na míč, budete jej mít až pod stehny (nebo i dál) a děláte kliky. Nevím, zda v práci se můžete válet
Při koupi pozor na průměr míče ! Nesedět na míči ve středu, ale spíše vpředu, holeň s podlahou musí svírat pravý úhel.
Pamatujete Petra Milera / myslím, že se psal takhle/, prvního ministra práce po r.89? Byl štíhlej, ale namakanej a přitom tvrdil, že všechno si odcvičí v kanceláři. Jestli tam měl nějakou hrazdičku, to nevím, ale cvičil pravidelně kliky, dřepy, břišní svaly, atd. Kde toho je konec?
Když nebude možné malé činky, tak stačí petláhve plněné pískem nebo vodou. No a do práce jezdit na kole, nebo klusat )
V létě jezdím, když neprší. Nebo nezaspím. Nebo nevstanu levou nohou. Případně musím někdy udělat nákup, nebo něco (někoho) vyzvednout, pak musím autem. A někdy se mi prostě nechce, takže jedu taky plechovkou.
Ale fakt jezdím dost na kole
Ale je fakt, že nějakou hrazdičku s bradlama bych někde na firmě uvítal..
I žebřiny vypadaj dekorativně. A na ně se dá nasadit nástavec, jako konec bradel. Provléknout gumové expandery...
Jen se přemluvit, překonat lenost
Střídání posedů. Naše šéfka "sedala"na klekátku = jiný posez:
medicaleu.cz/... medicaleu.cz/...
Stolek s nastavitelnou výškou pro práci ve stoje:
V mnoha podnicích, zejména v severní Evropě, je rozšířená práce vstoje. Polohovací stoly pro práci vstoje poslední generace vyrábějí již mnohé společnosti. Práce vstoje však není žádnou novinkou. Pracoval tak například Winston Churchill. Nepochybně to může být prospěšné pro zdraví a v boji proti lenosti. Spotřebovává se tak i více kalorií. Podle studie zveřejněné na stránkách British Journal of Reports se tím zvyšuje i produktivita práce, byť to zatím není podloženo dostatečným počtem výzkumů.
..PC stolek s chlazením na doma dstechnik.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.