Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké jsou nejlepší podkolenky do lyžáků?

Od: zima odpovědí: 15 změna:

Zdravím sportovce. Potřebuji poradit ohledně moc teplých podkolenek do lyžáků. Je mi pořád zima. Jaké složení materiálů vybírat? Prosím neradit motorkářské, myslivecké atd. Ty mají tak hrubé švy, že v každých lyžácích tlačí. Nemáte nějaké odzkoušené tipy? Cena do 1000,- Kč.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x

Mrkněte na značku VoXX (extreme?). Hodně důležitý je ve složení polypropylen (umělé vlákno, které odvádí pot - vlhkost - z pokožky). Čím víc, tím líp. Suchá noha = teplá noha. A malá bota = studená noha (i přes sebelepší termoponožky). M.

doplněno 11.01.19 20:17:

Není zač. Já mám studené nohy snad i v létě *smich* takže když mi tyhle pomohly, byla jsem spokojená. Objevila jsem je už před lety, tak je možné, že se zatím výroba posunula jinam. Ale já nemám odvahu testovat (a šířím jejich slávu nezištně dále :-D). Tak snad jsem pomohla ;)

zima
hodnocení

Mono, děkuji, už jdu hledat uváděnou značku. Hodnotit nemohu, tak alespoň *palec*

První odpověď je pouhé povídání a ničem. Není tam pro mě nic neznámého. Dokonce i nehty si stříhám. Ptám se na složení materíálu nebo značku.

still10k*

Také doporučuji Voxx, používám je :) Na lyžování mám dvoje Crafty (kupováno tamtéž) a nemám důvod měnit, noha je suchá a nic neškrtí. Ještě mám takové modré, super odolné pro horolezce, ale už nevím kde jsem je koupil, zkusím si vzpomenout, ty jsou také skvělé do na lyže.

zima
hodnocení

Děkuji moji rádci. Ještě bych požádala o dodatečnou radu. U podkolenek VoXX se objevuje složení i s vlnou nebo merinem a to v rozmezí od 10% - 40%. Mám z té vlny trochu strach. Nevím, zda vybírat podkolenky s minimem vlny nebo s maximem? Jaké byste si koupili?

Grafty mají složení 94 % olyamid, 6% elestan - takže váhám.

Mám sešrubovanou nohu a vracím se k lyžování, této nožce je pořád zima. Každý víkend jsme na lyžích, já to beru jako rehabilitaci.Je to lepší jak chodit po doktorech:),

still10k*

Na zimu nejčastěji kupuji VoXX Walli pro+, teplotní třída B, s ionty stříbra (složení 70% CO, 25% PP SilproX, 5% EA). Tyto mám ozkoušené, vyhovují mi. Nosím je nejvíc v outoorových botách Merrell, které mám na zimní courání po Praze a do práce.

72mona3*

Já bych koupila 1+1 ;)

Vlna (nejen merino) je hodně opěvovaný materiál a myslím si, že právem (a existovala ještě před syntetikou :)). Jednou z jejích supervlastností je, že hřeje i mokrá. Takže ani tady nelze sáhnout vedle. Bohužel ale nemohu srovnat, které budou lepší *nevi* M.

liska5
hodnocení

2x

Vybírej ze sportovních k tomu určených. Nesmí těsně vycpat botu. Ta maličká vzduchová mezera je tam nutná. Prsty utěsněné v botě tlustou ponožkou se špatně prokrví a pak mrznou. Pokud je dobrá bota, tak ani v tenčích ponožkách noha nemrzne. A měj na lyžák rezervní ponožky, dobře ostřihané nehty na nohou, a boty vysušuj po lyžování.

72mona3*

*palec2*

O těch "malých" botách moc lidí neví.

pb®

Liska5 souhlasím s tou dobrou botou. Měla jsem z půjčovny půjčené Atomic, do toho nějakou normální fusekli. Noha byla jak v pokojíčku, po celém dni na lyžích nic otlačeného, nic nebolelo. Jo byl to idiotplac, kde se učí lyžovat děti, ovšem já jsem v tu dobu nestála 10let na lyžích. Tedy víc než kvalitní ponožku bych se zaměřila na kvalitu bot. Protože kvalitni bota s obyčejnou ponožkou je pořád řádově lepší, než nekvalitní bota se super ponožkou.

zima
hodnocení

Ach jo, proč lidé musí za každou cenu odpovídat na to, co v otázce vůbec není. Zde se řeší podkolenky, ne boty. A věřte, že boty mám ideální, dělané na míru neboť v normálních lyžácích mi vadí šroub v kotníku. Noha se méně prokrvuje a tudíž potřebuji kvalitní podkolenky, nééééé boty. Příště si zkuste 2x přečíst dotaz.

still10k*

to zima: Ale já paní rozumím, ono to opravdu jde ruku v ruce, boty s ponožkama se doplňují, záleží na typu noh. Zrovna sice Atomic moc nemusím, bohužel po třech špatných zkušenostech jsem tuto značku opustil a teď používám produkty od Salomon a jsem happy.

Do některých lyž. bot se hodí tlusté ponožky s kompresí, do některých slabé bez komprese. Záleží co jak komu vyhovuje. Mně třeba v mých Salomonech vyhovují slabé s kompresí (viz. zmíněné Crafty). V silných se moc potím a nemám pocit komfortu.

zima
hodnocení

no still - to já zase paní nerozumím. Když položím dotaz na "podkolenky" tak nepotřebuji jakoby radu o botech. Nebo až se zeptám na " boty", dostanu odpověd na složení materiálu podkolenek?*zed* Lyžuji od 3 let takže asi vím, že nemám malé, nekvalitní boty.

Podle vaší rady a rady od mony jsem si objednala 2 páry podkolenek. Zítra dorazí. Děkuji vám, že jste se drželi otázky.

still10k*

to zima: Tak se zase tak nečertěte, ony to dámy myslí dobře. Někteří lidé v otázce prostě vidí celistvou problematiku a rádi debatují o problému jako o celku. Každá bota chce své, výstelka i ventilace se liší nejen co od značky, ale i typ od typu, ba i kus od kusu.

Já jsem vyrostl pár kilásků od sjezdovky, takže také lyžuji už od patiček. A vzpomínám, že do starých kožených lyžáků na poděděné Elánky jsem si do jedné boty bral dvě ponožky a do druhé jednu, aby se srovnal rozdíl. A máma mi pak dokonce upletla jednu silnější a jednu slabší, aby to sedělo. Furt levnější než nové boty :D

zima
hodnocení

Díky obou rádcům za konkrétní odpovědi, pomohli jste mi se zorientovat v materiálech. Vše vyřešeno, objednáno, tak snad moje nožka bude spokojena.:),

72mona3*

*placni*

Není zač. A budu moc ráda, když pak dáte vědět, co na to vaše nožky. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]