Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tyč na shyby

Od: elisa24® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, vypadl mi u tohoto šroubek - je dost krátký, a nechytá je zpátky. Zkoušela jsem delší, ale také to nedrží, ani si nejsem jistá, jestli to dávám do správné dirky, je taková vyviklaná. Když to tam šroubuju, je šroubek spíš našikmo, nejde to narovnat a je volný. Je tam v celé tyči jen jedna dirka, je možné, že to strkám někam jinam? Je to na vyhození? Děkuji

Tyč na shyby

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Není obrácený závit? Zkuste točit na druhou stranu než obvykle.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, podívejte se pořádně do toho otvoru a zkuste vnitřní tyčí otáčet (předpokládám, že to jde). Možná musíte jen najít pokračování závitu ve vnitřní tyči a potom se šroubek "chytí". Zdravím!

doplněno 12.12.18 08:57:

elisa24 - asi se vlivem sportování (otřesů) ten závit vymačkal a šroub tam nyní nedrží. Takže, buď si sehnat o něco větší (myslím průměr) samořezný šroub nebo ten stávající tzv. napakovat (např. olepit závit instalatérskou teflonovou páskou). Jinak si musíte dát pozor na funkci toho šroubku, aby jste přežila bez zranění další cvičení.

hoststary*
hodnocení

2x

Podle návodu k použití je na hrazdu 24 měsíců záruka... třeba by to šlo reklamovat, jde o bezepčenost a tím i nebezpečí úrazu se všemi možnými následky..Ale to by se nesměl otvor vyžvejkat nějakými jinými šroubky, nebo vrtáním jiné díry a používání nějakých alternativních samořezných a jiných šroubů. Předpokládám, že máte originální původní šroubek a nedáváte tam nějaký jiný náhodně co dům dal..? Zkuste vypadávjící šroubek konzultovat s prodejcem.

hodnocení

Zkoušela jsem tam už i jiný, ale myslím, že se to tím nějak nepoškodilo, je to dost tuhý materiál (na šroubování). Zkusím najít fakturu. Děkuji

asd1
hodnocení

1x

Vyžvejkané.

Můžeš to vyvložkovat např. alobalem nebo dát větší šroubek (větší průměr závitu). Je to zajištění proti povolení, dá se i bez něj, jen musíš pokaždé zkontrolovat utažení a při svičení hrazdu nepovolit...

Ne tento typ hrazdy pozor, rádo se to nečekaně uvolní.. = dělat pouze cviky při kterých nevadí že najednou spadneš a dával bych si pod sebe i nějakou matraci (pokud spadneš nečekaně tak nestihneš reagovat a spadneš jak švestka). Např. přednožit a držet bych si nedovolil - spadnout v takové pozici je ideální na zlomení páteře (dopad zadkem natvrdo). Radši bych si udělal klasickou kotvenou hrazdu nebo lištu nad dveře...

hodnocení

Děkuji, už jsem tu dirku našla, ale je hrozně mělká. Když to tam našroubuju a zatáhnu za šroub, tak mi zůstane v ruce.

hodnocení

Takže samořezný šroub a vrtačkou? Jak by pomohl alobal? To by nevypadl i s tím šroubem? Pomocí toho šroubu se nastavuje šířka, bez něj se to používat nedá. Dělám na tom jen shyby nadhmatem, podhmatem - každé na opačné straně proti směru uvolnění té tyče, nohy mám pokrčené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]