Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Tvá váha je možná v pořádku, ale pokud jsi přibrala za 2 týdny 7 kg, pak je to opravdu hodně a je třeba si hlídat správnou životosprávu. S tím Ti může pomoci mamka, ona už bude vědět, že bys měla jíst pravidelně menší porce, zařadit zeleninu a ovoce, nemlsat, nepít sladké limonády, sportovat atd. Takže pokud si chceš hlídat váhu, poraď se o tom především s mámou, aby Tě měla pod kontrolou. Také je dobré vědět, zda Ti dobře funguje štítná žláza, kdyby váha šla takovým tempem nahoru..
Na tvou výšku je 37 kg úplně v normě. Jen mě zarazilo, že jsi tolik přibrala. Pokud jsi denně nevypila litry sladkých limonád a nesnědla tunu hranolků, tak bych se spíš přikláněla k tomu, jestli nemáte rozbitou váhu. Nevážila ses i na dvou rozdílných vahách? Mohou být špatně seřízené a vážit klidně o 3 kg jinak. Také jsem zjistila, že mi váha kolísá s mým menstruačním cyklem - klidně až o 2 kg. Také je nejlepší se vážit ráno před jídlem a po toaletě - nejvíce opakovatelné výsledky.
No a spolužáků si prostě nevšímej, pokud si budou myslet, že je ti to jedno, tak ti dají pokoj.
nepřeháníš trochu? Sedm kilo sádla za dva týdny prostě nenabereš. Jestli ti váha skutečně poskočila o sedm kilo za tak krátký čas, pak tvoje tělíčko zadržuje vodu. O takovém problému by se měla dozvědět především tvůj doktor.
Jednu věc můžeš udělat hned. Konečky prstů a plnou silou si na chvíli stiskni nohu asi deset centimetrů nad kotníkem. Pak pusť a dívej se, jak se kůže narovná. Jestli se kůže narovná hned, je všechno v pohodě. Jestli po palci zůstane důlek, který úplně zmizí až za pár minut, šup k dotorovi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.