Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám zakázáno dělat sport

Od: ran odpovědí: 9 změna:
Moji rodiče, převážně máma dělá, jako kdyby mi bylo pět. Chtěla jsem dělat nějaký sport, co by mě bavil. Jakýkoliv kroužek jsem si našla, tak si máma vymyslela dobrou výmluvu, proč tam nemůžu. Rozhodla jsem se pro běh. Můžu ho provozovat kdykoliv a není finančně náročný. Jenže mama mě nepustí jít běhat do lesa sama. Když jsem se zeptala kamaráda, s tím, že bychom běhali dva, našla si jinou výmluvu, proč nesmím! Snažila jsem se o jakýkoliv kompromis a prostě ne!
Přitom mám dobré známky, domů chodím vždy do stanovené doby a v domácnosti pomáhám. Jak jí přesvědčit, nebo co mám dělat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kolik je Ti let? Když Tě matka nepustí do lesa, pustila by Tě jinam? Na hřiště pro sportovce, na cyklostezku, nevím, co máte okolo?

Nejlepší je najít v rodině nějakého spojence. Někoho, na koho máma dá. Táta? Děda? Teta? Kdo se za Tebe postaví a změní mámy postoj, ukáže jí, že by Tě vlastně pouštět měla, že je to pro Tvoje dobro?

hodnocení

2x

Řekni mamince, že bys chtěla být stráášně tlustá. že bys chtěla mít aspoň 200 kilo. Třeba jí to dojde.

rafm
hodnocení

0x

To je divné. Třeba z tebe máma chce mít "slečnu"a nikoli vysportovanou svalovkyni. Asi v mládí žádný sport nedělala. S tím lesem - ono se ročně v ČR ztratí 9000 - slovy devět tisíc - dětí. Nějaká se najdou, jiná ne. Tak možná máte nedůvěryhodný les, u silnice nebo tak? Posiluj doma google.com/...

Anebo si zkus vybrat tanec (břišní, street dance, mažoretky, flamenco), máš-li poblíž kroužek. Třeba ti ho maminka povolí *bezim* . U nás v Sokole je všechno: Od šermu po ten břišní tanec. Každý pohyb je dobrý. I na hlavu, nějak to mamince objasni. Ještě mne napadla gymnastika, ta je také o ladnosti pohybu.*zmateny* Od táty vyžebrej kolo / -běžku, se sedlem!

myska*

9000 dětí? Není to nějak moc? Můžu se zeptat, kde jste toto číslo našla? Díky.

vernon
No co? Myslivci, Baby Jagy a loupežníci mají furt hlad, no...
rafm

Denně kolem 15 - 20 ztracených dětí. tn.nova.cz/...

Po posledních rocích to vskutku slezlo jenom na 5 000 pohřešovaných dětí ročně. Hodně se jich zase najde blesk.cz/...

Jeden Tomášek se našel v až Jakartě. Nedivím se, že se rodiče bojí, osudy ztracených dětí mohou být hrůzné.

20 let ve sklepě a pod.

myska*

@rafm: Víte, 5000 dětí je dost zavádějících. Většina těch ztracených dětí sama uteč z domu a do druhého dne si to rozmyslí a vrátí se. Dětí, které opravdu někdo unese, je strašně málo.

sport
hodnocení

0x

To chce kompromis. Máma zakáže běhání, tak si s ní promluv, aby navrhla jiný sport. Diskutujte tak dlouho, až pro obě se najde řešení.

Nesmíš běhat v lese? Tak běhej kolem lesa. Nebo máma tě nechce pustit běhat s kamarádem?

hodnocení

0x

Je snadnější získat odpuštění, než dovolení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]