Nejste přihlášen/a.
Manželka by chtěla elektrokolo, na kterém se nemusí vůbec šlapat (maximálně v nouzi). Na elektroskútra nemá řidíčák. Existuje něco takového? Děkuji
Mám již pet roků úplně obyčejné elektrokolo cca za 14.000,- a když nechci, nemusím šlapat. Na elektrkokolo řidičák není potřeba. Jen přidám "plyn", nebo jak to nazvat a jedu, prostě bych šlapat nemusela, takže to používám na rozjezd např. do kopce a pak šlapu, nebot mám ráda pohyb a jde to tak lehce, že tělo ani neví, že šlape, Navíc jsou tam tři síly podpory šlapaní, slabé, střední a silné. U toho silného už to nohama hýbe samo.
V servise kolo předělají, je to jako doplněk kola. Po této úpravě má kolo hrozně malý dojezd. Rozmluvte to manželce, na elektrokole se dá šlapat i velmi lehce a co by pro zdraví člověk neudělal, že jo?
Pokud chcete bez šlapání ujet 50km, vybírejte elkola z dojezdem minimálně 2x větším, tedy 100km = 30 000,- až 50 000,- Kč s odpovídající velikosti baterie. Čím větší baterie, tím těžší kolo. Každá baterie má výdrž x nabití, třeba 1000 x. Bez šlapání jí odrovnáte po pětistovce a za dva roky budete kupovat novou, přibližná cena 7 - 8 tisíc.
I když je to jen teorie. U elkol se předpokládá, že semotamo budete šlapat a od tohoto faktu je avizovaný údaj o dojezdu. Manželka ať se projede na normálním elkole. V každé prodejně vás nechají povozit. Mám na kole 7 asistencí, na Praděd vyjedu maximálně na trojku.
Musím upozornit, že na elektrokolo bez řidčáku musí být splněny tyto podmínky: výkon elektromotoru max. 250 W a max. rychlost 25 km/h. Podmínek je víc, ale podstatný je ten výkon. Ten je použitelný jen na asistenci a příšlap je nutný. Samozřejmě existují i sady na přestavbu s trojnásobným výkonem, ale to by už nebylo legální. Dojezd 50 km s takovým výkonem je čirá fantazie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.