Nejste přihlášen/a.
Samozřejmě, pokud si koupím kolo za tři litry v supermarketu, musím počítat s tím, že řetěz je potřeba občas vyměnit a tu a tam se něco urve. No... já jsem si v roce 1993 koupil na tehdejší dobu špičkovýho Scotta v ceně malý motorky. Jezdil jsem na něm do loňskýho roku a jediný, co jsem měnil, byly pneumatiky a brzdový špalíky. Koupil jsem si nový kolo jen proto, že už bylo hodně otlučený. Ale to, co popisuješ, je u 10% potřeba (profi sportovci a OPRAVDOVÍ CYKLISTI) a u 90% póza (pokud budu mít Canondale Lefty s jednostrannou vidlicí, budu velikej frajer). A samozřejmě si připadají jako velcí sportovci, když mohou v hospodě (což je obvykle ten nejvzdálenější bod, do kterého dojedou) prohlásit "to víš, já tam teď šoupnul ty nový odpružený vidle s obřím zdvihem a nový osmikolo dozadu" a užívají si, jak jsou cool, když na ně ostatní civí. Znám takových "cyklistů" spoustu.
Ano přehání se to. Ale zase úplně bezúdržbové kolo opravdu není.. Např. řetěz je dobré měřit a vytahaný včas vyměnit (132,4 je cca míra nového, menim při rozměru 133,0mm.. Míra je "díra" mezi rolnama na čepech). Pokud nový řetěz "střílí", tak není třeba panikařit a hned měnit kazetu a převodníky, ale stačí opatrně jezdit tak aby nestřílel, většinou si to sedne do 100 km, většinou střílí jen některé pastorky, tak stačí je do sednutí vynechávat = ani to není moc pruda...
Vsichni urcite ne. Kolik znas cyklistu z celkoveho poctu po svete jezdicich, ze tak soudis?
Naopak bych se klidne vsadil, ze drtiva vetsina kol na svete ma udrzbu mnohem mensi, nez by zaslouzila.
Ahoj, já si myslím, že to hlavně "přehání" ti, které to baví a mají to jako koníček..a to je dobře Ostatně je to podobné jako se vším, co lidi "rádi" dělají ve volném čase, ať už to jsou motorkáři, modeláři apod.
Něco jiného je, když to někdo má vyloženě jako dopravní prostředek..tzn kolo přivázané na vlakovém nádraží, které použije když přijede od Kotěhůlek vlakem do města a pak se dopravit nějaký zbytek do práce.
Já když jezdil cyklistiku, jak silniční, tak pak i mtb a nakonec jako cykloturista, tak jsem měl kolo ve "střední" třídě, ale vždy vymazlené v top stavu, naleštěné, namazané..žádné vrzání apod, různé vychytávky na kole atak prostě to musí bavit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.