Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Proč jen bílky a ne celé vejce?

Od: kubaa odpovědí: 9 změna:
Zdravím... Proč si někteří sportovci kupují výhradně bílky (např. z Makra) než aby jedli celá vejce i se žloutkem? Diky

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
kubaa
hodnocení

No nějak jsem v odkazu nenašel nic o tom proč jen samotné bílky. Každopádně zde máte recept na vepřový guláš:
recepty.cz/...
ben®

kubaa - citace: "Mnoho lidí dělá tu chybu, hlavně potom sportovci, že oddělují bílky a žloutky a vaří si jen bílky. Žloutky, jakožto část obsahující cholesterol, potom vyhodí." Takže, sportovci se bojí cholesterolu.

P.S. Asi si jen děláte "p*delky", že?

kubaa
hodnocení

Tak to je asi článek starý padesát let protože dnes je považováno za všeobecný fakt to, že vejce co se týče cholesterolu nebezpečná nejsou
Pro Kubu = nauč se číst !
---
Za další,každý sportovec ví,že žloutek obsahuje cholesterol,proto ho nechtějí.
Ti chytří vědí,že obsahuje ten hodný cholesterol,proto jedí vejce celá,třeba jako já.
---
A za posl.,guláš umím,ale co nevezmu do úst je guláš vepřový *blee*
Správný guláš je z hovězí kližky !
Ještě se chlapče musíš hóóódně učit...
----
Kolego Bene,děkuji Vám :)

 

rqze
hodnocení

0x

Je to moderní

 

hodnocení

0x

Proč špičkoví kulturisté nedají dopustit na konzumaci vajec, respektive vaječných bílků? Těch dobrých důvodů je celá řada. Vejce jakožto zárodek musí obsahovat všechny potřebné živiny a růstové faktory ke zdárnému vývoji narozeného jedince. Ovšem jak je Vám jistě známo, tak vejce se skládá jednak z bílku, který je zdrojem jenom čistých a velmi kvalitních bílkovin a žloutku, který kromě bílkovin, vitamínů, minerálií, lecitinu obsahuje i nežádoucí tuky doprovázené pro zdraví člověka rizikovým cholesterolem. I když se jeho nebezpečí pro zdravého člověka trochu nadsazuje, tak pokud bychom si chtěli zabezpečit významnější příjem bílkovin pro kulturisty a silové sportovce konzumací vajec, tak to bychom jich museli zkonzumovat tak deset denně, přičemž doporučované množství při racionální výživě je tak jedno... Vejce totiž obsahuje v průměru 6 až 7 gramů bílkovin a z toho je zhruba polovina ve vaječném žloutku..

Nulový obsah sacharidů a tuků předurčuje sušený bílek jako ideální zdroj bílkovin do redukčních a rýsovacích diet v kulturistice.
ptservis.cz/...

kubaa
hodnocení

Aha tohle zní uz rozumně díky moc...

 

joudic*
hodnocení

0x

bilek = 67kJ
zloutek = 225kJ

tzn. 1 male volske oko = kaloricky stejne jako 4,3 bilku, coz uz je luxusni velke mnozstvi jidla + bilkovin

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]