Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fitness náramek/chytré hodinky

Od: romann* odpovědí: 24 změna:

Hezký den, už je to delší doba co jsem začal s pravidelným pohybem. Zjistil jsem, že ale nemám žádné porovnání od začátku zda se zlepšuji a na kolik. Rozhodl jsem se, že pořídím něco na ruku co mi bude výkony kontrolovat. Otázka je je lepší fitness náramek nebo chytré hodinky? (pro představu chodím 3x týdně běhat 5-8km a o víkendech dlouhé procházky). Díky předem Roman

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Výkony Vám zkonstrolují stopky za 400Kč..k tomu netřeba nic dalšího..ev. stopky s měřením tepu..

K čemu mi jsou stopky, když nevím, kolik přesně jsem uběhl?

K tomu, aby člověk zjistil zda se zlepšuje nebo nikoliv je lhostejné kolik uběhl..

Jediná možnost jak to porovnat (mimo dalších "vědeckých" ukazatelů) je měřit čas na stejném okruhu..

Pokud tazatel běhá trasy různých vzdáleností, pak mu fitness náramek nepomůže..Měl by mít jednu (nebo více) neměnných "referenčních" tras..a tam si měřit čas v průběhu sezony.

hodnocení

0x
Měl jsem Xiaomi Mi Band 2 a teď mám Xiaomi Amazfit Bip (hodinky) a jsem spokojen. Mají GPS, takže mi to zaznamenává trasu i bez nutnosti mít u sebe mobil se zapnuto aplikací. Jinak klasicky měří tep, kroky, vzdálenost, převýšení, navíc mají i stopky, časovač, budík, umí zobrazit předpověď počasí (bere z mobilu) a hlavně mají super výdrž.

garmin
hodnocení

0x

Celá rodina má různé druhy náramků od firmy GARMIN Já konkrétně 2roky a 2 měsíce jedu na jednu baterku bez dobíjení. Jen mi to ignoruje plavání a kolo. Nesundávám ani ve sprše, jsou fajn.

romann*
hodnocení

0x

Díky za reakce a pardon za dlouhou odezvu, byl jsem na dovče. @garmin a prosím co všechno ty hodinky umí když baterka vydrží tak dlouho? Jinak k ostatním a hlavně k těm stopkám, v tomto případě mi přijdou k ničemu. No i tak díky :)

garmin

Do dvou tisíc třeba tohle - Garmin, Vivofit 3

tornado*
hodnocení

0x

Dobrá otázka je taky kolik do toho chceš dát. Náramky bývají levnější než hodinky. Hodinky mi zase připadají použitelné třeba i do práce, náramek fakt jen na ten sport ikdyž asi záleží na vzhledu náramku a na práci :)

romann*
hodnocení

0x

No chtěl bych se pohybovat někde kolem 2 tisíc.

tornado*
hodnocení

0x

Pokud nechceš ani o kousek víc bude lepší pořídit fitness náramek, jestli by nevadilo třeba ještě pětistovku přihodit tak raději hodinky.

romann*
hodnocení

0x

Jestli jsou hodinky lepší tak bych asi i přihodil, ale ne víc jak tisícovku.

hugg*
hodnocení

0x

Nejlevnější hodinky s GPS začínají kolem 4 000 Kč. To že baterka vydrží rok je nesmysl . Zpravidla vydrží tak 10 -20 hodin provozu .Náramky a hodinky bez GPS ty počítají vzdálenost buď odhadem podle kroků nebo musí být ve spojení s mobilem takže pokud už musíte mít mobil můžete si rovno do něj stáhnout nějakou aplikaci na sledování pohybu.

Takže podle mne budťo nejaký slušný Garmin ( 6000 a víc) anebo stopky jak radí v prvním příspěvku. Kompromis za +- 2000 jsou vyhozené prachy a zklamání.

Mám Xiaomi Amazfit Bip, stály 1600, mají GPS a baterka při občasném využití GPS vydrží kolem 14 dní, bez využívání GPS není problém přes měsíc, a to je mám nonstop spojené s mobilem přes bluetooth a po pár minutách měření tepu :)

hugg*

Pokud běháte 1 hod. deně pak výdrž baterie odpovídá 14 dní = 14 hodin běhu se zapnutou GPS. Tyto hodinky nezám mohu se zeptat jakou maji chybovost při měření vzdálenosti? Hodinky Garmin jsou velice přesné, ale např náramky využívající GPS mobilu mají na10 km rozdíl víc než 1km. (několikrát měřený stejný okruh)

Přesnost mi přijde ok. Tedy samotná GPS má přesnost asi 5-10m, takže má tendenci trochu zkracovat přes rohy a zaoblovat, ale to se na celkové vzdálenosti, pokud člověk neběhá do čtverce kolem jednoho bloku, moc neprojeví. Já jsem s nimi spokojen.
Nabíjel jsem je před 21 dny, celková doba aktivit se zapnutou GPS byla asi 7 hodin a zbývá mi ještě 33% baterky.

romann*
hodnocení

0x

Bohužel víc se mi dávat nechce a ani nemůžu. Je lepší tedy v této ceně pořídit náramek?

hugg*
hodnocení

0x

Já bych do náramku nešel buď bych kouk na recenze na ten Xiaomi Amazfit Bip nebo něco podobného. Náramek je podle mě vhodný pro ženský aby se aspoň pohnuly. Zlepšení výkonu nespočívá jen v tom běhat rychleji ale hlavně to udejchat. Já osobně běhám jen se stopkami mám několik tras a kontrolních bodů a 1x - 2x za rok běžím se sportestrem podle tepu. A výkon porovnávám na závodech.

romann*
hodnocení

0x

Děkuju, takovou odpoveď jsem potřeboval :) kouknu tedy po těch hodinkách.

vlados
hodnocení

0x

Dostal jsem nedávno k narozeninám hodinky od bml. Kappa se jmenují stojí sice o 500 víc než 2tisíce, ale i tak mi přijdou levný a jsou skvělý.

hugg*
hodnocení

0x
Hodinky Kappa jsou krásné, mají dva pásky, reproduktor, mikrofon atd. ,ale nemají GPS, takže vzdálenost a výkon tazatele nezměří. Za 2500 se dají koupit ve slevě slušný boty. Vzdálenost sice taky neměří ale aspoň zvýší výkon.
Problém u GPS není v tom, že zkracují v rozích, ale naopak prodlužují. Pri podrobném prohlížení trasy to vypadá jako bych kličkoval. Zajímavé je že třeba 7 km to je OK a pak na 3 km to ukáže klidně 4,5. V recenzi na ten Xiaomi jsem čet, že na 5 km to zaměřilo 9. Asi zaleží na terénu a na rychllosti, protože na kole to funguje lépe.

vlados
hodnocení

0x

To pak už asi záleží co kdo od hodinek očekává a jaké funkce využije.

romann*
hodnocení

0x

Děkuju, mám dva favority ty xiaomi a bml tak uvidíme jak dopadnou v porovnání. Ještě bych rád na ně někde kouknul na oboje na živo jestli bude možnost.

vlados
hodnocení

0x

Myslím, že klasické shopy jako alza, czc nebo tak by je mohli mít vystavené.

romann*
hodnocení

0x

Díky, byl jsem o víkendu a vybral ty kappa. Díky všem za rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]