Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sportovní dětský tábor

Od: ketka odpovědí: 16 změna:

Má právo instruktor na sportovním táboře prohrabat dětem tašky a osobní věci, odebrat jim veškeré jídlo a pití, naházet do tašek a umístit na jednu hromadu v jídelně?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

@jmlc - "co s takovým jednáním můžu já na pozici účastníka táboru ve svých 8mi letech dělat?" ... volat rodiče.
Rodiče by si měli takovou informaci od dítěte ověřit u vedoucích - neříkám, že vždycky, ale občas bývají zprávy od dětí poněkud "matoucí" :)

Vím - mám děti...

hodnocení

1x

Pokud jste s tím nesouhlasili, myslím, že ne. Pokud to nemá žádný důvod, myslím, že ne. Pokud to má pádný důvod, myslím, že je to na zvážení.

Z jakého důvodu to udělal? Na hromadu to dal proč, že je to společné, nebo že si tam mají děti skladovat svoje věci? Jak staré jsou děti? Uvědomte si, že u mladších dětí může být nutné, aby se jim o jídlo postarali vedoucí - já teda nechci, aby moje malé děti na táboře jedly týden starý v batohu = horku skladovaný řízek! Zavolejte jim, zeptejte se na důvody a způsob nakládání s jídlem a pak to řešte.

hodnocení

1x

Děti mají /co se týká ochrany osobnosti, soukromí apod./ stejná práva jako dospělí. Takže hrabat se jim ve věcech určitě v souladu s právem není. Ale jsou určité vyjímky vzhledem k rozumovým schopnostem dětí, kdy se dá leccos pochopit a je konáno v jejich zájmu. Toto se mi zdá ale jako rozmar " šéfa ".

hodnocení

0x

Obecně ne - nemá právo hrabat se v cizích věcech a už vůbec ne je házet "na hromadu". Ale jaké podmínky byly u smlouvy? Nějak musel být tábor popsán, někdo musel platit a všechny podrobnosti mít předem dané. Třeba je to tábor jako u Husitů?

Otázkou je spíše - "co s takovým jednáním můžu já na pozici účastníka táboru ve svých 8mi letech dělat?" ... volat rodiče.

doplněno 09.07.18 21:39:

Já vím, že je to naprosto nespolečenské. Přesto Vás požádám o informaci, kolik je Vám let. Děkuji!

hodnocení

0x

Proč to udělal? V podmínkách tábora je uvedeno něco o tom, že děti nesmějí mít vlastní jídlo?

nvds
hodnocení

0x
Jaké jídlo? Sebrat třeba sušenky nevidím důvod. Ale jestli sbíral namazane chleby, co měly děti na cestu, tak to se naopak zdá velmi rozumné.

proč je rozumné brát dětem svačinu? tomu tedy nerozumím

ketka
hodnocení

Vnukovi je 13 let, měl s sebou sušenky, pitíčka,křupky a bonbóny na celý týden. V podmínkách nebylo nic psáno o tom, že nesmějí mít žádné jídlo a pití na pokoji. Navíc bylo uvedeno 5 jídel včetně svačin a mají pouze snídani, oběd a večeři. Brala bych třeba to jídlo, ale že nesmějí mít u sebe na noc pití to už je moc. Je to sportovní tabor, kde děti trénují a cvičí celý den
piti

Nechápu, proč by 13ti leté dítě mělo mít na noc u postele pití. Pokud bude mít žízeň, tak se napije čisté vody z kohoutku za předpokladu, že spí na pokojích s tekoucí vodou. V noci se spí a není nutné pít. MUsíte uznat, že lůžkoviny s povlečením není spotřební zboží a že po každém dítěti se nevyhazují.

Také jsme děštem odebírali na noc sladké sajrajty. To pak v postelích jste našla mokro, fleky od čehokoliv. Pokud by spali ve vlastních spacácích, tak ať se limonádou ve vlastním spacáku třeba utopí.

ketko, stále ale nevíme, proč to dětem sebrali a co s tím chtějí dělat dál... od toho se bude odvíjet řešení sporu.

Že mají méně jídel než bylo avizováno, to bych si dupla. To, co si zaplatili, mají dostat.

P.S. A není to tábor pro obézní děti? Méně jídel, spousta sportu, zabavené sladkosti...

ketka
hodnocení

piti - a proč ne. Od večeře do rána je docela dlouhá doba bez možnosti napít se ne? Chtěla bych vidět Vás, jak se od 18 hodin do rána nenapijete

naufrago - obézní tedy rozhodně nejsou. Jsou to parkouristé

piti

Kdo tvrdí, aby od 18.00 hodin dítě nepilo? Ať se napije čisté kohoutkové vody a ne ty přeslazené srákory. Na sportovním táboře se dodržuje i pitný režim a určitě v něm nejsou zahrnuty sladké nápoje podáváné v noci v posteli.

ketka
hodnocení

To by ten kohoutek museli na patře mít! Museli by běhat do kuchyňky v přízemí, ale nechte to být. Jak jsem psala, už je to vyřešeno

hodnocení

0x

@ketka - Vnukovi je 13 let, měl s sebou sušenky, pitíčka,křupky a bonbóny na celý týden. V podmínkách nebylo nic psáno o tom, že nesmějí mít žádné jídlo a pití na pokoji.
Věřila byste, že ty vedoucí docela chápu? Vím, co dokážou děti splácat (a nemusí jim být osm let) a taky vím, že pra/rodiče, kteří připustí, že za žaludeční potíže jejich miláčka nemůžou vedoucí, kuchaři a táborová hygiena, jsou na seznamu ohrožených druhů.

Váš vnuk nevydrží týden bez uvedených pamlsků?

Navíc bylo uvedeno 5 jídel včetně svačin a mají pouze snídani, oběd a večeři.
Ano - u vedení tábora jste se zajisté informovali, proč tomu tak je - nebo ne?

ketka
hodnocení

jedubabicka - ty pamlsky tam mají všechny děti. Ox - další neomalený rýpal! Neptala jsem se na danou situaci proto, abych dostala rýpavou odpověď zda vydrží týden bez pamlsků! Otázka zněla jasně zda smí, či nesmí hrabat dětem v taškách a sebrat jim jídlo a pití. Nicméně vše se vyřešilo, i svačiny už dostávají. Instruktoři jsou mladí hoši a tábor provozují poprvé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]