Dobrý den.Chtěla bych se zeptat,zda lze v 15-ti letech začít trénovat Aikido či jiný bojový sport? Jsem celkem v rozpacích,protože jsem od malička byla směřována ke kolektivním "míčovým" sportům (házená,volleyball),se kterými jsem musela skončit kvůli zdravotním problémům,a s bojovými sporty nemám žádné zkušenosti. Ktomu že má fyzická výdrž o dost klesla a má postava není to co bývala..Mám obavy abych ostatní co tento sport praktikují delší dobu dohnala. Předem děkuji za případné odpovědi.
Proč ne? Jen doufám, že sis vzhledem ke svým zdravotním problémům vybrala správný sport, tréninky některých jsou celkem náročné, záleží i na učiteli jak moc vážně to bere. Znáš Taiči?
aki*
Děkuji a ano.Něco jsem o tom slyšela,ale nezabývala jsem se tím do podrobna.
Bojové sporty se vyučují v každém věku, čím dříve člověk začne, tím více toho může dosáhnout. Pokud to bere jako sport. Aikido bych ovšem vynechal. Je to na dlouhou dobu. Je mnoho jiných sportů a bojových umění, kde se člověk vypracuje rychleji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.