Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Behanie - bolesť v bokoch a rebrách

Od: buny odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

chodím pravidelne behať každý druhý deň asi tri mesiace, momentálne približne do hodiny cca 9 km takže takým kľudným tempom. Po posledných troch behaniach sa objavili po behaní bolesti v oboch bokoch (v miestach kde zvykne pichať ak napr. nesprávne dýchate pri behu) a v spodnej časti rebier. Prvý krát to bolelo asi deň, druhý krát to bolelo dva dni, čiže som jedno behanie vynechal, dnes som bolesť pociťoval už aj pri behu ale nebolo to nič neznesiteľné, a kedže som asi hodinu pred behom jedol tak to asi dosť tento stav zhoršilo, momentálne mám oba boky bolestivé a prvé spodné rebrá ma bolia tak akoby ma niekto dobre do nich dobil, stretli ste sa s niečím podobným? Môj názor je že sa jedná možno o slabé brušné svalstvo, ale nejak mi to nesedí kedže ma to predtým nebolievalo, preto sa zaujímam či nemal niekto niečo podobné. Ak sa to bude zhoršovať asi navštívim doktora, ale pri našom zdravotníctve mi najskôr povedia že nemám behať a bude pokoj...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rqts
hodnocení

0x

Odpovím, nicméně nejprve jsem si to musel přeložit a protože jsem to nechal udělat gůgla a od toho už je jen krůček k vložení překladu sem, níže překlad dotazu uvádím. Odpověď je, navštivte lékaře. To, co popisujete není nic obvyklého. Jestli ho navštívíte v České republice, troufnu si tvrdit, že se Vám dostane řádné diagnostiky problému s odpovídající léčbou, ne jen zmíněného doporučení.

Překlad:

Zdravím,

chodím pravidelně běhat obden asi tři měsíce. Momentálně přibližně do hodiny cca 9 km takže takovým klidným tempem. Po posledních třech běháních se objevily po běhání bolesti v obou bocích (v místech kde obvykle píchá pokud např. nesprávné dýcháte při běhu) a ve spodní části žeber. Poprvé to bolelo asi den, podruhé to bolelo dva dny, tak jsem jedno běhání vynechal. Dnes jsem bolest pociťoval už i při běhu ale nebylo to nic nesnesitelného, a protože jsem asi hodinu před během jedl tak to asi dost tento stav zhoršilo. Momentálně mám oba boky bolestivé a první spodní žebra mě bolí tak jakoby mě někdo dobře do nich uhodil. Setkali jste se s něčím podobným? Můj názor je, že se jedná možná o slabé břišní svalstvo, ale nějak mi to nesedí protože mě to předtím nebolívalo, proto se zajímám jestli neměl někdo něco podobného. Pokud se to bude zhoršovat asi navštívím doktora, ale při našem zdravotnictví mi nejdříve řeknou že nemám běhat a bude klid ...

Neumíte slovensky?

vernon
Pokud je mladší, žádný div.

Já jsem také vyrůstala už za ČR - a se slovenštinou jsem neměla problém ani jako předškolní dítě.

vernon
Tak jsi se se slovenštinou třeba občas setkávala.
Neteři je patnáct a skoro jí nerozezná od polštiny. Její kamarádka a spolužačka slovensky rozumí. Když byla menší, koukala se v televizi přes satelit občas na slovenské večerníčky na STV.

hodnocení

0x

Podívejte se např. sem: fyzioklinika.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]