Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mě bolí klouby

Od: babat* odpovědí: 4 změna:

Ahoj,chci se zeptat,jestli někdo nemá podobný problém jako já..začala jsem před půl rokem běhat a hrozně mě rozboleli klouby,existují na to nějaké prášky nebo si musí tělo zvyknout na pohyb?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

marf*
hodnocení

2x

Doporučuji na chvíli běhání vyměnit za jízdu na kole, obzvlášť máte-li nadváhu.

Má-li člověk potíže s klouby (například náběh na osteoartrózu), je pro něj cyklistika spíše vhodná, nebo spíše nevhodná? Obecně se dá říct, že je spíše vhodná, opět záleží hlavně na dávce. Na druhou stranu ovšem platí, že mnoho vášnivých cyklistů si "pěknou" artrózu v koleni na kole naopak vypěstovalo. Pro obézní lidi je cyklistika jedním z volitelných nejmenších zel. Je pravda, že na rozdíl od chůze (nebo – nedej bože – běhu) šetří jejich klouby před prudkými rázy. Na druhé straně ale vůbec nešetří jejich páteř, protože je jen malá pravděpodobnost, že obézní lidé mají v pořádku svalový korzet, a že se tedy dokáží na kole usadit správně.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Tak si tady něco o tomto problému přečtěte.

hugg*
hodnocení

0x
Při běhu by nic bolet nemělo. Nepíšete váš věk, hmotnost, počet naběhaných km a které klouby vás bolí. Ale obecně to chce zvolnit a soustředit se na styl a dodat kloubům nějakou výživu kolagen (tlačenku,medvídky)+ vitamin c.

hoststary*
hodnocení

0x

Poslechněte své tělo. Říká vám, že vám běhání nedělá dobře. Nepíšete které klouby, všichni předpokládají, že kyčle nebo kolena, ale třeba jste nastydla a bolí vás i ramen a drobné klouby na rukou. Také nepíšete, jak máte staré tělo, jestli jste děcko ve vývoji, v růstu, mladá nebo zralá žena, nebo starší paní. Také nepíšete, jaký máte v životě pohyb a tělesnou zátěž. Je to mnoho otázek, na které si odpovíte sama.

Prášky jsou pouze na ošizení človkěka, aby si myslel, že ho nic nebolí a přitom je někde něco špatně a to je třeba léčit, nebo alespoň šetřit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]