Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vybírám po letech nové kolo. Doteď jsem měl šunku po tchánovi, na které se již moc dobře jezdit nedá. Najezdím za rok cca 1000 - 2000km max., o horském kole neuvažuji, tudíž vybírám nějaká krossová, trekingová). Jde mě o vzhled (takže proto mám ve výběru 4 favority) a o použité díly, ve kterých se moc nevyznám, proto bych poprosil zkušenější o pomoc s výběrem. Děkuji Vám velmi mnoho.
kola-online.cz/... (už trošku mimo finanční limity)
Ten nájezd se klidně může zvyšovat, mám v plánu více jezdit. Levné kolo a levné díly určitě nechci, z toho jsem vyléčen. U současného kola jsou právě ty levné komponenty a jízda je občas hororem. Trochu víc šlápnu, abych si mohl zasprintovat a v tu chvíli přeskočí řetěz, takže tak tak, že neletim z kola. Těch problémů je víc. Měl jsem kolo v servise a stejnak to zlobí a pán říkal, že nemá cenu, abych do tohoto kola vrážel prachy...
No jo, to je sice hezké, že doporučujete klasické, špalkové brzdy, pevnou vidlici, ale prodejny toto v nabídkách již ani snad nemají. To jedině si nechat kolo někde komplet nechat postavit, dle požadavků, ovšem cena pak může, dle mého názoru pěkně narůst.
Proč se nezkusíte poohlédnout po nějakém použitém? Na netu jsou bikefans weby a fóra, kde se lidi vzájemně znají, přeprodávají si kola s papírama a díly, někdy dokonce i s plnou zárukou (nevhodné dárky, atp.). Nehrozí tam koupě kola s pochybnou minulostí, ani nějaký šunt z obchoďáku.
V tomto cenovém rozmezí (cca 15-25k) je těch kol strašně moc a s vaším vytížením kola ho můžete koupit i v defaultní konfiguraci (základní výbavě) a řešit opravdu jen vzhled.
Zhruba tuším jaký design hledáte, zkuste se poohlédnout i ve stáji Specialized, ti mají také celkem hezké líbívé rámy. Hrubý nástřel specialized.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.