Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr nového kola

Od: samurraj® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, vybírám po letech nové kolo. Doteď jsem měl šunku po tchánovi, na které se již moc dobře jezdit nedá. Najezdím za rok cca 1000 - 2000km max., o horském kole neuvažuji, tudíž vybírám nějaká krossová, trekingová). Jde mě o vzhled (takže proto mám ve výběru 4 favority) a o použité díly, ve kterých se moc nevyznám, proto bych poprosil zkušenější o pomoc s výběrem. Děkuji Vám velmi mnoho.

shopbike.cz/...

shopbike.cz/...

apache-bike.cz/...

kola-online.cz/... (už trošku mimo finanční limity)

Výběr nového kola
Výběr nového kola #2
Výběr nového kola #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

1000-2000km za rok...to opravdu řešte jen "vzhled"..Cannondale je podle mne opravdu "nejhezčí" a i nejlépe vybavený, ale v podstatě ho "nepotřebujete".

Z těch 3 levnějších..bych já osobně šel do toho Apache.

hodnocení

Díky za odpověď, také mě to k tomu Apache nejvíce táhne.

hodnocení

1x
Při tom nájezdu bych nehledel na komponenty a klidně i do kategorie 10az12tis. Taky bych si rozmyslel hydraulické brzdy a volil bych klasické bezúdržbové véčka. Dobře se dá koupit i v některém bazaru nebo se mrknout na cyklobazar. Občas se tam objeví i nové nevyužité kolo nebo někdo prostě koupil špatnou velikost, tak prodává...
hodnocení

Ten nájezd se klidně může zvyšovat, mám v plánu více jezdit. Levné kolo a levné díly určitě nechci, z toho jsem vyléčen. U současného kola jsou právě ty levné komponenty a jízda je občas hororem. Trochu víc šlápnu, abych si mohl zasprintovat a v tu chvíli přeskočí řetěz, takže tak tak, že neletim z kola. Těch problémů je víc. Měl jsem kolo v servise a stejnak to zlobí a pán říkal, že nemá cenu, abych do tohoto kola vrážel prachy...

Já jsem nepsal levné kolo, ale okolo 12tis. Mám dvě krosové kola právě v této cenové kategorii, stály 13tis, ale vždy byla sleva. Deore je dostačující, není s tím žádný problém. Pokud není vytahaný řetěz a vymackana kazeta nemůže nic přeskakovat, je to o údržbě. Na jednom mám 6 tis km, na druhém 10tis km, kazety původní, řetěz měním včas. Výhoda do spurtu je uzamykatelná vidlice, a jak jsem psal, klasické bezúdržbové v brzdy. Nebál bych se ani pevné vidlice, odpružená bere výkon a je těžká.
hodnocení

No jo, to je sice hezké, že doporučujete klasické, špalkové brzdy, pevnou vidlici, ale prodejny toto v nabídkách již ani snad nemají. To jedině si nechat kolo někde komplet nechat postavit, dle požadavků, ovšem cena pak může, dle mého názoru pěkně narůst.

still10k*

Proč se nezkusíte poohlédnout po nějakém použitém? Na netu jsou bikefans weby a fóra, kde se lidi vzájemně znají, přeprodávají si kola s papírama a díly, někdy dokonce i s plnou zárukou (nevhodné dárky, atp.). Nehrozí tam koupě kola s pochybnou minulostí, ani nějaký šunt z obchoďáku.

Všechno se dělá a prodávají se i s pevnou vidlou. Když jsem kupoval druhé krosové kolo, chtěl jsem jinou barvu, bez sedla , bez pedálů, bylo možné si vybrat ráfky, výplety, sadu, lepší vidlu nebo pevnou... Možnosti je spousta. Prodejce objednal u výrobce dle požadavků a cena byla ještě nižší. Čekal jsem týden možná dva...

still10k*
hodnocení

0x

V tomto cenovém rozmezí (cca 15-25k) je těch kol strašně moc a s vaším vytížením kola ho můžete koupit i v defaultní konfiguraci (základní výbavě) a řešit opravdu jen vzhled.

Zhruba tuším jaký design hledáte, zkuste se poohlédnout i ve stáji Specialized, ti mají také celkem hezké líbívé rámy. Hrubý nástřel *hledam* specialized.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]