Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak začít hrát hokej? Když jste dospělí

Od: goalkeeper odpovědí: 4 změna:

Ahoj, potřeboval bych poradit

když se někdo rozhodne začít hrát třeba ping pong, tak nemá problém najít tým a je jedno kolik mu je, ale jak je to v případě hokeje? Vím, že když někdo chce začít hrát hokej, tak začíná už na prvním stupni ZŠ, ale jak je to v případě toho, když se chce naučit hrát hokej a je mu něco málo přes 20? :) Jsou vůbec nějaké "tréninky" pro takto "staré" lidi, kteří se chtějí naučit nový sport, nebo už je pozdě? :D jsem od HK, takže pokud někdo o něčem ví tu v okolí, budu moc rád :)) nejraději bych hrál právě v bráně, zkušenosti mám jen z hodin tělocviku na střední :D

P.S. Prosím odpovědi, co budou k něčemu. Odpovědi typu "určitě něco takového bude" apod. jsou k ničemu. Prosím konkrétní info, které mi nějak pomůže. Moc Děkuji :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud jste během "posledních" 20 let aktivně nebruslil a nehrál hokej, tak začít ve 20 letech je nesmysl.. Ano, můžete hrát s vrstevníky a kamarády na rybníku, ale jinak to není ani na "nejnižší soutěž".

Pokud někdo trénoval od 5 let, tak je prostě objektivně 15 let před Vámi a nedoženete ho, ani když se na hlavu postavíte.

doplněno 21.05.18 16:03:

Pokud jste ale do 20 let hokej nikdy nehrál (pod trenérským vedením), tak je to téměř nemožné. Nemáte prostě ani nejnutnější základy. Můžete zkusit se jít poptat na najbližší zimní stadion, kde v zimě hrají i různé "podnikové" ligy..nejnižší úroveň hokeje..Ale i tam jsou většinou kluci, co hokej dříve dělali a mají ho dnes jako koníčka při práci. Od těch budete hokejově vzdálen několik "světelných let"..

Doho keje sice nedělám (hrál jsem hokej pouze asi 2 roky když mi bylo 8-9let).

Ale pokud bych to přirovnal k tenisu okolo kterého se poslední roky pohybuji znatelně více, tak 10 letý kluk hrající krajské soutěže a je v daném kraji až na 10-20 místě by Vás "vyklepl" kdy si vzpomene..a s prvními 5 kluky v kraji byste těžko uhrál jeden gem..

Obojí jsou hodně technické sporty a ještě hodně spojené s taktikou..

goalkeeper
hodnocení

Chci hrát jen rekreačně, ne nejvyšší soutěž, ale ne na rybníku

hodnocení

0x
S hokejem se začíná mnohem dříve, než na prvním stupni ZŠ, to jen pro info. Sám jsem chytal hokej přes 25 let a nevím, zda jste ochoten si koupit výstroj a výzbroj za několik desítek tisíc, jen protože chcete chytat? Předpokládám, že umíte výborně bruslit? Být brankářem v hokeji, to není jen trénink na ledě, ale mnoho hodin gymnastiky, protahování svalů, zíkávání mrštnosti, postřehu atd. Podívejte se v sezóně na trénink nějakého místního mužstva, ať víte, do čeho jdete? V současné době, je tzv. suchá příprava, kde se běhá, posiluje, cvičí a nabírá se kondice na budoucí sezónu, nejméně oblíbené období všech hokejistů! Podle mne skončíte na tom, že nebudete ochotný dát tolik peněz do "výbavy" brankáře, protože je to hodně drahý sport. To nepíši o příspěvcích na led, který také není zadarmo a najde se toho více! Doporučuji florbal, tam se spíš chytnete v bráně!;)

liska5
hodnocení

0x

Tak se běžte zeptat na stadion, kdy kdo tam má hodiny. Může tam být nějaká amatérská parta. Ona hodina pronájmu ledové plochy něco stojí! Pokud jim to nehradí nějaká instituce, tak se kluci na každý trénink skládaj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]