Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

S jakým sportem začít v 16?

Od: alrr odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, je mi 16 a jsem v prváku na gymplu. S ukončením ZŠ jsem také skončila s basketbalem, který jsem hrála od první třídy. Teď jsem téměř rok bez sportu a ráda bych s nějakým začala. Neočekávám a ani nechci nic vrcholového, ostatně to byl jeden z důvodu, proč jsem skončila s basketem-nebavili mě zápasy, jen tréninky. Umím z něj docela zacházet s míčem, ale nedokáži si moc představit, že bych přišla do nějakého zaběhnutého týmu. Jsem absolutní antitalent na gymnastiku a tancování, takže nic takového dělat nechci. Uvažovala jsem o nějakém bojovém sportu, ale snad všechny místa, kde tyto sporty nabízí, vypadají že jsou buď pro maličké děti a nebo naopak pro "ty nabušené chlapy". Nemáte tedy někdo tip na nějaký sport?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na plno školách pronajímají tělocvičny večer lidem, kteří si chodí jen tak zahrát. Zkuste se poptat, jestli by někde nebyla taková skupina basketbalistů, volejbalistů... nebo třeba floorbalistů?

Já jsem naprostý sportovní antitalent. Co mě ale chytlo a jde mi překvapivě velice dobře, je tenis. Nečekejte, že najdete "svůj" sport ihned, vyzkoušejte jich víc, když nesedí, jděte dál... já tenis "našla" až ke třicítce *frajer*

instalater*
hodnocení

1x

Zdravím, vy už jste dopředu duševně nastavená tak, že na všechno co vám tady kdo poradí budete mít připomínky proč to nejde. V prvé řadě musíte udělat to nejtěžší a to je změnit myšlení. Až se vám to povede, tak potom si jstě najdete něco co vás bude bavit a je úplně jedno jestli k tomu máte talent nebo ne.

liska5
hodnocení

0x

Především si zjistěte, jaké sportovní kroužky, oddíly či večerní kolektivní hry se v okolí vašeho bydliště provozují. Škola nemá žádnou takovou nabídku? Buď se ptejte u tělocvikáře, nebo u kamarádů, známých. Nebo napište na AŠSK svého města dotaz. Pak si vyberte. Ona je jiná nabídka v Chomutově, jako v Újezdě u Luhačovic, v Brně či v Nové Pace. Dneska se dá poptat i na facebooku. Pozor, v bojových sportech se gymnastika hodí. Moje dospělé děti mají své večerní volejbaly a florbal. Bydlím blízko tělocvičny a tam se schází parta baskeťáků. Prostě ptej se a nestyď se zeptat, zda bys mohla chodit hrát s nimi. Jinak potom sama nebo s kámoškou chodit běhat, plavat či jezdit na kole.

hodnocení

0x

Není problém si jít zaklusat aby nezůstala úplně mimo, a časem na něco přijdeš, něco se naskytne. Jen nezůstávej úplně bez pohybu, to si tělo a hlavně hlava odvyknou a pak už se ti do ničeho nebude chtít. Určitě je v okolí množství běžeckých závodů, zkus, a uvidíš, že tě to strhne. Na pohyb jsi zvyklá, takže něco uběhneš nebo aspoň uklušeš, a bude to stále lepší a lepší, uvidíš. Běžecké weby se spoustou rad, návodů apod. např.: českybeh.cz, behej.com, bezvabeh.cz. Nebo napiš, poradím. Přeji ti úspěch, radost a krásné léto!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]