Nejste přihlášen/a.
Tak ono záleží, o co vám přesně jde. Např. pokud byste chtěla nabírát svalovou hmotu, tak se doporučuje přijímat 2-2.5 g na 1 kg váhy. Vám ale nespíše jde o redukci váhy, tam je pak potřeba kolem 1-1,5 g na 1 kg, takže bych řekl, že vy jste v pohodě. Ani více proteinu, než je třeba, u redukce nebude vadit, pokud máte dostatek sportnovních aktivit. Daleko důležitější je si hlídat sacharidy a tuky...
Já třeba chci přibrat. Mám jídelníček nastavený na 8 100 KJ. Vážím cca 48-49 kg, měřím 165 cm. Měla bych mít na přibrání ještě více KJ nastaveno, ale jím denně cca 70-80 gramů bílkovin. Jakože už teď jím celkem hodně sacharidů 286 gramů a tuků cca 60 gramů, takže kdybych chtěla ubrat bílkoviny, musím logicky někde přidat na sacharidech a tucích, asi není třeba úplně zdravé jíst půl kila cukrů denně nebo hodně tuků (pro mě průjem). Asi těžko bych dodržovala nabírací plán, kdybych jedla jen 49 gramů bílkovin denně, aby to bylo 1 gram na 1 kg váhy, protože 1 gram bílkovin má 17 KJ.
Toto je doporučený denní příjem u nesportovců. Pokud trénujete takhle často, vůbec bych v tom neviděl problém. Co se týče reakce těla na nadbytek bílkovin, tak to prý zatěžuje především střeva, které takové velké množství nejsou schopny strávit a člověka to nadýmá. Nejsem odborník a toto mám jen z doslechu, ale dělal jsem v posilovně a v podstatě všichni ti velcí trenéři neustále prděli a chodili na velkou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.