Nejste přihlášen/a.
Záleží na tom, pod čím si představujete lehčí terén Já vždy vyrážím v běžecké obuvi. Lezu tady v okolních lesích i po šutrech, strmých stráních i cestách sypanych štěrkem. Jejich výhodou je pružnost, lehkost, kontakt s terénem... M.
Druhou variantu mám robustnější Merrellky.
Bílé Prestige.
Bíle. Jejich podrážka vydrží víc, než podrážka černých, která se rychle rozpadne a odpadá. Prestige se vyrábějí buď normální nízké, nebo i zvýšené - kotníčkové. Obé jsou pro chůzi v terénu velmi pohodlné, kožené, nepaří se v nich noha, pěkně se v nich našlapuje. Hodí se i pro práci na střeše, nebo i jako pracovní boty v normálním prostředí.
Do lehčího terénu (jak se ptal tazatel ertl), ano. Pohodlné, kožené, dobrá podrážka, tvar, vhodný pro českou nohu, i cena.
Běžecké boty New Balance.Dobrá kvalita za rozumnou cenu.Osvědčili se mi i běžecké boty z Lidlu opatřené gelovou vložkou do bot.
Rozdíl mezi běžeckou a turistickou obuví je markantní jak v podrážce, tak svršku a jejich vlastnostnech. Pochybuji, že běžecká obuv bude disponovat podrážkou proti proražení ostrými předměty, protiskluzovým desénem či nepromokavostí svršku.
Ale nakonec, ono je možné zahlédnout lidi na výletě v terénu i v crocsech nebo sandálech či balerínkách. Když vidím jejich baletní kreace a úvahy kterak přebrodit například louži, tak mám co dělat, abych nevybuchl smíchy. Tento masochismus nechápu.
@ernie - ano, rozdíly tu jsou. A ještě větší rozdíly jsou v samotných běžeckých botách. Teď se dělají i extrémně odlehčené, gelové (dokonce paměťová pěna!), síťovina na povrchu...no ty do terénu (ani lehčího) fakt nejsou. Letos jsem si chtěla jedny koupit a nemohla jsem si vybrat. Žádné mi neseděly, nedaly se stáhnout a necítila jsem v nich žádnou oporu... hrůza, protože prostě "vylepšují", ale nikdo mě nepřesvědčí, že tyhle vymoženosti jsou pro nohu nejlepší. Klasické běžecké boty mají část podešve, která přichází do styku s povrchem, gumovou. Ta je dostatečně odolná, protiskluzová a k proražení čímkoliv za ty roky nedošlo .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.