Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boty na chození

Od: ertl odpovědí: 14 změna:
Mate nejaky tip na boty na chuzi v lehcim terenu?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Salomon. Perfektní.

Ernie *palec*
A bodíky.

72mona3*
hodnocení

3x

Záleží na tom, pod čím si představujete lehčí terén ;) Já vždy vyrážím v běžecké obuvi. Lezu tady v okolních lesích i po šutrech, strmých stráních i cestách sypanych štěrkem. Jejich výhodou je pružnost, lehkost, kontakt s terénem... M.

doplněno 16.04.18 15:04:

Druhou variantu mám robustnější Merrellky.

ertl
hodnocení

Mate odkaz na konkretni typ?

hoststary*
hodnocení

0x

Bílé Prestige.

Bíle. Jejich podrážka vydrží víc, než podrážka černých, která se rychle rozpadne a odpadá. Prestige se vyrábějí buď normální nízké, nebo i zvýšené - kotníčkové. Obé jsou pro chůzi v terénu velmi pohodlné, kožené, nepaří se v nich noha, pěkně se v nich našlapuje. Hodí se i pro práci na střeše, nebo i jako pracovní boty v normálním prostředí.

mot
ale notak, devadesatky uz skoncily...

Na silnici možná, do terénu ne.

Boty na chození
hoststary*

Do lehčího terénu (jak se ptal tazatel ertl), ano. Pohodlné, kožené, dobrá podrážka, tvar, vhodný pro českou nohu, i cena.

Já mám s Prestige botama tu zkušenost, že se hrozně smekají :(

mate59
hodnocení

0x

Běžecké boty New Balance.Dobrá kvalita za rozumnou cenu.Osvědčili se mi i běžecké boty z Lidlu opatřené gelovou vložkou do bot.

Rozdíl mezi běžeckou a turistickou obuví je markantní jak v podrážce, tak svršku a jejich vlastnostnech. Pochybuji, že běžecká obuv bude disponovat podrážkou proti proražení ostrými předměty, protiskluzovým desénem či nepromokavostí svršku.

Ale nakonec, ono je možné zahlédnout lidi na výletě v terénu i v crocsech nebo sandálech či balerínkách. Když vidím jejich baletní kreace a úvahy kterak přebrodit například louži, tak mám co dělat, abych nevybuchl smíchy. Tento masochismus nechápu.

72mona3*

@ernie - ano, rozdíly tu jsou. A ještě větší rozdíly jsou v samotných běžeckých botách. Teď se dělají i extrémně odlehčené, gelové (dokonce paměťová pěna!), síťovina na povrchu...no ty do terénu (ani lehčího) fakt nejsou. Letos jsem si chtěla jedny koupit a nemohla jsem si vybrat. Žádné mi neseděly, nedaly se stáhnout a necítila jsem v nich žádnou oporu... hrůza, protože prostě "vylepšují", ale nikdo mě nepřesvědčí, že tyhle vymoženosti jsou pro nohu nejlepší. Klasické běžecké boty mají část podešve, která přichází do styku s povrchem, gumovou. Ta je dostatečně odolná, protiskluzová a k proražení čímkoliv za ty roky nedošlo .

lidus*
hodnocení

0x

Sportisimo a volte pdle toho co potřebujete, u nás vedou trekovky, nízké, kotníkové. Značky Merrel, Salomon, Reebok a Alpine pro. Já jsem sice vozíčkář ale rovněž má Salomonky jak zimní tak jarní, i dětem se kupují tyto boty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]