Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Správné, efektivní sklapovačky a kliky?

Od: rotorod® odpovědí: 6 změna:

dobrý den

prosím poradte mi, které jsou efektivní sklapovačky na posilení břicha. Leh uplně na zem a zhyb až ke kolenům? nebo jen takové "poloviční", kousek nahoru, kousek dolů (né až na zem, pořád v luftě)?

a jaké jsou efektivnější klíky, s rukama blíže k sobě (cca 25cm) nebo dále od sebe (na šířku ramen)

děkuji za vysvětlení, objasnění

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Já jen vím, že ty rovné "zem - kolena" /s velkým úhlem/ huntují bederní páteř. Fyzioterapeuti radí sbalované a nebo ty "poloviční"nedotažené. A taky s vytáčením, aby zabraly šikmé břišní svaly. Hodně dobré jsou ve visu na žebřinách skrčené nohy kolenama k ramenům.Tam ta páteř nebude tak trpět.

U těch kliků bude asi nejlepší to střídat, jakákoliv změna postavení rukou zabete trochu jinou svalovou skupinu. To je jako shyby podhmatem a nadhmatem.

lucie*
hodnocení

0x

Efektivní jsou hlavně cviky,které se dělají pravidelně a poctivě.Doporučuju skouknout tyhle videa (je toho několik řad,ale v té první je vše)dobře popsáno,ukázano... stream.cz/... ;)

hodnocení

pravidelně to já dělám, chci, ale ta poctivost aby byla, abych věděl jak je OK a jak je špatně. díky zkouknu

hodnocení

0x
Ahoj.
Jednoznačně doporučuji tohoto machra

youtu.be/...

youtu.be/...
Aleš Lamka.
Ví přesně,jak na to.
Nejen ve správném cvičení,
ale také ve výživě ;)
pb®

No ty brďo, prkno ještě se závažím. Větší zvěrstvo pro bederní páteř si asi těžko představit.

hodnocení

děkuji za rady, ale nebráním se dalším

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]