Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplněk stravy

Od: msm odpovědí: 7 změna:

Prosím, co znamená slovo natikoalugační? Děkuji.

doplněno 23.03.18 21:36:

doplňuji, kopíruji text

V řadě doplňků stravy ho můžeme najít v kombinaci s látkami jako je chondroitinsulfát nebo glukosamínsulfát, popřípadě s oběma dvěma. Je třeba poznamenat, že odbornící upozorňují na jednu možnou interakci. MSM by se neměl používat společně s léky ze skupiny nesteroidních antiflogistik – antirevmatik (známých pod zkratkou NSAID, jako je například ibuprofen či diklofenak sodný) vzhledem k mírnému natikoagulačnímu účinku MSM. Ze stejných důvodů by se neměl kombinovat s vysloveně antikoagulačními léky jako je Warfarin.
Více informací na: celostnimedicina.cz/...

doplněno 23.03.18 21:38:

Pardon, já mám v otázce překlep, ale stejně nevím co to je natikoagulační.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, obávám se, že jde o překlep (i v návodu k tomu přípravku), protože antikoagulační účinek je přibližně to, že přípravek zabraňuje trombóze nebo snižuje riziko jejího vzniku. Zdravím!

doplněno 23.03.18 21:28:

Jde o přípravek GLUTAMIN, že?

doplněno 23.03.18 21:40:

msm - škoda, že jste ten text nevložil hned. Nyní jsem mimo, tápu, ztrácím se, nevím a vše je omyl .

72mona3*
hodnocení

2x

Natikoagulační neni nic. Jde o překlep.

Kontraindikace: MSM může mírně snižovat krevní srážlivost, vyhněte se proto užívání s léky na ředění krve včetně léků s obshem kyseliny acetylsalicylové (tu obsahují i některé léky na bolest).

msm
hodnocení

Napřed to vypadalo, že jde o překlep Ale tak jak zmiňuje Ben Glumatin, vyskytuje se toto slovo u dvou na sebe nezávislých produktech, z jiných stránek. např. daniela-ageless-jeunesse./...

GLUTAMINzlepšuje duševní bdělost, má uklidňující účinky na žaludek a vředy dvanácterníku, zmírňuje deprese, pomáhá při léčbě alkoholismu, zabraňuje vytváření rakovinotvorných buněk, je protiplísňový, antivirový, protizánětlivý a natikoagulační.

Smysl slova se snad dá odhadnout, ale vrtá mi to v hlavě.

ben®

msm - ano, je to zvláštní, že ani Google nezná výraz natikoagulace. Měl jsem dojem, že jde o překlep (a myslím si to stále), ale kde je pravda těžko říci. Snad to v tom přípravku neubližuje, ale naopak je to pro tělo dobré.

72mona3*

Také stále tvrdím, že je to překlep. Včera jsem si stáhla PDF, kde se vyskytlo toto slovo, a i z textu v něm obsaženém to nakonec vyplynulo (cituji: na druhou stranu je natikoagulační léčba spojená s krvácivými komplikacemi).

MSM - i vy už máte na kontě nové slovo. Glumatin. ;)

fero*
hodnocení

0x

Dobrý den,nejsem znalec žádných doplňku stravy ačkoliv mi bude pomalu 80 let žádné jsem v životě nepoužíval

(ony tyto podvody dříve nebyly),ale nedavno jsem v TV sledoval pořad ve kterém probíhala nějaká soutěž,když se

moderátor mimochodem zeptal jedné soutěžící,která se živí poradenstvím a prodejem doplňku stravy,kdy skončila

II.svět.válka suverejně odpověděla ,že v r.1968.Tak od takové osoby bych si nekoupil ani párátko .

Doporučuji jíst co Vám chutná(hlavně ne z fast foodu),k pití dobré pivo a máte po starostech.Samozřejmně trocha

sportu.

fero

msm
hodnocení

A odpovědět na dotaz byste neuměl? Dotaz nebyl na II. světovou válku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]