Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztvrdlý palec

Od: michaela* odpovědí: 5 změna:
Co prosím znamená když mám po lyžování ztvrdlý palec zespod na noze? Píchá asi hodinku než rozmrzne. Dělá to pouze na jedné noze. Lyžáky jsou utáhnuté stejně. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, možná žilní problém a nedostatečné prokrvení jedné končetiny = rychlejší prochladnutí. Zdravím!

doplněno 17.03.18 20:49:

michaela - to skutečně vypadá, že máte jednu nohu větší (delší). Tak boty vybírat podle té delší nohy a do druhé boty třeba vycpávku. Případný žilní problém by řešil Váš praktický lékař (a třeba volil i další vyšetření).

michaela*
hodnocení

Zkusím se poptat doktora děkuji

72mona3*
hodnocení

2x

Tak hádám, že tvrdé je máte oba stejně. Ale je možné, že jeden se vám hůř prokrvuje. Může to být dané geneticky (to prokrvování), nebo máte trošku větší nohu (za což také může genetika) a on se vám dotýká (je ve špici natěsno)... M.

doplněno 17.03.18 20:53:

Pokud máte pocit, že je třeba podstoupit vyšetření, udělejte to. Ale jestli to povede k nápravě, to vám nikdo neřekne. Člověk je tvor nedokonalý, a až věkem většinou přicházíme na nesrovnalostí v konstrukci těla. Genetika je svi*a, může vás obdarovat jak v dobrém, tak i zlém. A ne vždy se s tím dá něco dělat (cvičením, operací).

michaela*
hodnocení

Dnes jsme byli lyžovat naposledy tak mám minimálně půl roku na zjištění :) Za zkoušku to stojí. Děkuji

michaela*
hodnocení

Dobrý večer, připadám si jako blázen a myslím si že to má celý spojitost. Při učení lyžování jsem měla lyžáky půjčené a moc utáhnuté a na té pravé noze mi zmodral nehet a slezl minulý rok. Dlouho mi trvalo naučit se na tu pravou stranu zatáčet a měla jsem nohu stále v křeči. Nyní už umím lyžovat průměrně a lyžařské boty mam nové, ponožky speciální lyžařské tenké. Stačí nazout do lyžařské boty a už cítím na té pravé noze jiný tlačivý pocit než u druhé nohy. Existuje nějaké vyšetření že mám palec u jedné nohy jiný narušený? Popřípadě nějak řešit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]