Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolení svalů po cvičení z fitnessu

Od: vasekholy odpovědí: 8 změna:

Chodíval jsem před 10 lety do posilovny, potom vynechal ze zdravotních duvodů a teď opět jsem začal cvičit asi první měsíc v posilovně každý den. První týden to byla velká svalová bolest, nyní už z poloviny ustoupila, ale přesto to svalové napětí tam je. Mají svaly nějaký paměťový efekt a ten, kdo už cvičil a vynechal, se rychleji vrátí do formy než úplný začátečník, nebo je vše jako úplně od začátku jako kdybych nikdy předtím necvičil? Jaké cviky volit pro dobrou kondičku a vyrýsovanou postavu, žádné silové objemy a kolikrtát v týdnu je to ideální cvičit? děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

Říká se, že cvičení má bolet, ale musí to být ona bolest, kterou cítíte jen při zatížení svalu a která po uvolnění rychle mizí. Měl byste zvolnit tempo, protože jestli vás všechno bolí týden v kuse, pak je něco špatně. U takového cvičení dlouho nevydržíte. No a jaké cviky pro vyrýsovanou postavu. Například tenhle. Vezměte lehčí činku, zvedněte ji nad hlavu, silou se natáhněte co nejvýš a chvíli držte. Opakujte dvacetkrát.

Za pár týdnů budete vypadat líp. Záda se vám narovnají, postava se natáhne do výšky a břicho zaleze.

dylin
hodnocení

1x
Bolest svalů je normální... Ano nezacinate od nuly, ale obnovujete formu na určitém svém základu. Mě osobně nejvíc bavila Tabata. Ale každý to má jinak, někdo preferuje cvičení na TRX a samozřejmě nejvíc v módě je ted crossfit.

radajz*
hodnocení

1x

Svalová paměť existuje, ale nemyslím si, že po deseti letech se ještě uplatní. A cvičit každý den je blbost. Musíš se taky zregenerovat. Pak se nediv, že tě to pořád bolí. Jinak bolest po cvičení je normální. Jen je třeba dokázat rozpoznat bolest z cvičení a úrazovou bolest.

repkin*
hodnocení

1x

V první řadě se nemá cvičit každý den ale přibližně obden aby měly svaly čas se regenerovat, kromě cvičení je to samozřejmě i o stravě a životním stylu. Dále by se svaly měly také správně před,při, po cvičení správně vyživovat vhodnou stravou. Tělo před samotným cvičením zahřát a protáhnout Někde jsem dokonce čet, že při 7-14 denním vynechání se kondice v určitém procentu ztrácí.

liska5
hodnocení

1x

Každý den určitě ne. Zůstávají Ti ve svalech zplodiny látkové výměny /jako kys. mléčná/, sval je pak náchylnější ke křečím a svalovému zranění. Po treninku v posilovně je proto dobré vytřepat svaly. Dny střídat s plaváním, kondič výklusem, tancem, míčovou hrou ap. a zařazovat masáže. Čím jsi starší, tak regenerace trvá déle. Myslím, že posilovna ob den stačí.

liska5

Užívej hořčík na to napětí ve svalech. Nebo aspoň jez banány, ořechy a hořkou čokoládu. Jindy zas pomůže slané jídlo - jestliže hodně vypotíš, tak jsou také tendence ke křečím. Více pij, jen vodu. Metabolity se tak líp vyplaví.

vasekholy
hodnocení

0x

Ta bolest svalů je ze zatížení z poctivého cvičení, není tam žádné přepnutí šlachy, cítím to už měně a rovnoměrně na všech svalech. Potřebuji poradit, jak často se má navštěvovat fitnnes, aby se tělo stačilo zregenerovat? Každý den je asi hloupost. Přemýšlel jsem obden, nebo 4x po sobě cvičení a 3 dny odpočinek.

plechacek*
hodnocení

0x

Doporučuji BCAA, kapsle nebo prášek, který během cvičení piješ. Regenerace je rychlejší a bolest o polovinu menší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]