Nejste přihlášen/a.
Chodíval jsem před 10 lety do posilovny, potom vynechal ze zdravotních duvodů a teď opět jsem začal cvičit asi první měsíc v posilovně každý den. První týden to byla velká svalová bolest, nyní už z poloviny ustoupila, ale přesto to svalové napětí tam je. Mají svaly nějaký paměťový efekt a ten, kdo už cvičil a vynechal, se rychleji vrátí do formy než úplný začátečník, nebo je vše jako úplně od začátku jako kdybych nikdy předtím necvičil? Jaké cviky volit pro dobrou kondičku a vyrýsovanou postavu, žádné silové objemy a kolikrtát v týdnu je to ideální cvičit? děkuji
Říká se, že cvičení má bolet, ale musí to být ona bolest, kterou cítíte jen při zatížení svalu a která po uvolnění rychle mizí. Měl byste zvolnit tempo, protože jestli vás všechno bolí týden v kuse, pak je něco špatně. U takového cvičení dlouho nevydržíte. No a jaké cviky pro vyrýsovanou postavu. Například tenhle. Vezměte lehčí činku, zvedněte ji nad hlavu, silou se natáhněte co nejvýš a chvíli držte. Opakujte dvacetkrát.
Za pár týdnů budete vypadat líp. Záda se vám narovnají, postava se natáhne do výšky a břicho zaleze.
V první řadě se nemá cvičit každý den ale přibližně obden aby měly svaly čas se regenerovat, kromě cvičení je to samozřejmě i o stravě a životním stylu. Dále by se svaly měly také správně před,při, po cvičení správně vyživovat vhodnou stravou. Tělo před samotným cvičením zahřát a protáhnout Někde jsem dokonce čet, že při 7-14 denním vynechání se kondice v určitém procentu ztrácí.
Každý den určitě ne. Zůstávají Ti ve svalech zplodiny látkové výměny /jako kys. mléčná/, sval je pak náchylnější ke křečím a svalovému zranění. Po treninku v posilovně je proto dobré vytřepat svaly. Dny střídat s plaváním, kondič výklusem, tancem, míčovou hrou ap. a zařazovat masáže. Čím jsi starší, tak regenerace trvá déle. Myslím, že posilovna ob den stačí.
Ta bolest svalů je ze zatížení z poctivého cvičení, není tam žádné přepnutí šlachy, cítím to už měně a rovnoměrně na všech svalech. Potřebuji poradit, jak často se má navštěvovat fitnnes, aby se tělo stačilo zregenerovat? Každý den je asi hloupost. Přemýšlel jsem obden, nebo 4x po sobě cvičení a 3 dny odpočinek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.