Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uběhnout kilometr za 3:15

Od: dominikk odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Hlásím se na střední vojenskou školu a mam v přijímacím řízení z tělocviku dvě disciplíny shyby a běh na jeden kilometr. shyby nejsou problém ale jeden kilometr mám potíže. Abych měl 10 bodů a tudíš vetší šanci na přijetí musim to uběhnout za 3:15. a minimum pro přijetí je 4:20. nejhorší je to že uběhnu kilometr za 4:52 což by pro mě bylo fatální.

mam na to přibližně 50 dní je to možne? nějaké tipy pro lepší výsledky? děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kitus
hodnocení

1x
Ahoj,ja sem atletka,a kilak mam osobak 2:56,je mi 18,musíš se hecnout,zkus chodit do fitka na pas,běhat běhat běhat,stridej rychlost,behej krátké useky,minuta rychle minuta odpocinek a několikrát dokola,zvysuj intenzitu,necekej zazrak,ale zlepšit se určitě muzes,plus nervy a motivace v daný den k tomu,držím palce,napiš pak jestli si to dal

lidus*
hodnocení

1x

Vnučka 8 let běhá 600m za 2.56. Chce to trénovat je to pouze o 400m víc. To za 50 dní dáte.

hodnocení

1x
Tomu odpovídá rychlost 15-18km/hod a to neni rychlost chůze. Za 7tydnu se dá natrénovat hodně. Že začátku týden dva se spíš zaměřit na vytrvalost. Stačí 3-5km pomalým tempem, aby ses neuvaril. Pak postupně přidávat intervaly, jak psala kitus, střídat intenzitu a zvolnit, po minutě a postupně přidávat. Až se venku otepli, tak nějakého vodiče, třeba na kole s tachometrem, nebo na oválu se stopkama...

hodnocení

0x

Za 4:52 to je na ZŠ na trojku z TV s dost odřenejma ušima, podle nějakejch tabulek, co jsem našel je limit pro trojku 4:55, dál už je to za 4. Oproti tomu 3:15 je čas, kterej v dorostencích, tj. do 18 let dá během atletického závodu tak 15 lidí v republice. Takže jestli to stáhneš na oněch 4:20 je ve hvězdách, ostatní je sci-fi.

hodnocení

0x
Při velké snaze a slušném tréninku to možná za těch 4:20 dáte, za 3:15 ano omylem.
Na SŠ jsem 1km běhal za cca 3:35 a to jsem dělal triatlon, podobný čas jako já měl ještě další sportovec, co dělal judo. Všichni ostatní měli čas více či méně horší.
A 50 dnů na trénink není mnoho.
Vašich 4:52 na km také o lecčems vypovídá, to je čas opravdu mizerný.

hodnocení

0x
Když jsme v mládí byli posedlí atletikou a chodili sami na hřiště,tak kamarád zaběhl kilometr za 2:57.Já jako totální dřevo za 4:30.Z mého pohledu ten Váš čas 4:52 nechápu,to jde skoro ujít pěšky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]