Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám koupené nějako dobu trekovky od Salamonu s goretexem, stály kolem 3tis., ale origo tkaničky které v nich jsou, se stále samovolně rozvazují. Zkoušel jsem je přejet i jemným šmirglem, chvilku se to zdálo ok, ale začly se rozvazovat znova. Prostě jdete a najednou ta pevná noha tam není a je to jasné..tkaničky povolily a musím je tak znova přitáhnout. Bud dělám něco špatně, mám na to nějaký špatný utahovací grif nebo ty tkaničky jsou prostě takové a je zapotřebí asi koupit nové, jiné, možná ty ploché..jsou vhodné do pohorek? Díky za zkušenosti a rady.
Dobrý den, rozvazují se "kulaté" tkaničky - ty "ploché" drží. Zdravím!
mernet - i ty ploché tkaničky se prodávájí umělé (s nějakým silonem či co), tak si je vyberte a vydrží.
Vtip je v materiálu. Do trekovek jsou vhodné umělé, protože jsou více odolné. Ovšem nevýhodu mají přesně tu, co popisujete. Kloužou = nevydrží utažené. Můžete zkusit koupit jiné, ale nikdo nezaručí, že zase nebudou klouzat. Vůbec se nerozvazují bavlněné, ale zase tolik nevydrží = prodřou se o poutka. Tvar zas až tak nerozhoduje. M.
Díky za odpovědi, tak ono to vydrží někdy i jen půl hodiny a už je to povolené. Asi dám na vaši radu a poohlédnu se v obuvi po plochých. Bude to takové divné v těch trekovkách, ale zase ten klid, že se to nerozváže, je k nezaplacení. Raděj budu co půl roku kupovat nové kvůli případnému prodření, než při každé vychani se psem řešit rozvázané tkaničky.
Je potřeba zavázat tkaničky tak, aby smyčka byla kolmo k botě a potom se nerozvazují, pokud je podélně tak se rozvazují.
Já mám kulaté silonové ze startovacího lanka k motorové sekačce u pracovních bot a bez problému vydrží zavázané celou směnu. Také se mě rozvazovaly a po změně systému zavazování je po problému.
Chtělo by se poradit koupit obyčejné ploché bavlněné tkaničky, ale ty původní už se nevyrábějí a neprodávají. Buď s s různou kvalitou s umělými vlákny, nebo šmejd, který se hned prodře a přetrhne.
Jen jedna vzpomínka na tkaničky do pohorek nebo kanad: když si někdo při čištění bot nevyndal tkaničky z bot a nakrémoval boty i přes tkaničky, tak se mu rozvazovaly furtum pryč, prostě pořád. Podobně při nastříkání bot sprejem s nějakým silikonových ochranným olejem, opět tkaničky kloužou jako namazané.
Jedna možnost ještě tu je... pokud někdo doma najdet staré škrpály nebo boty na vyhození, dají se z nich vyndat staré tkaničky a doufat, že se přeci jenom někde metodou pokusu a omylu najdou dobré tkaničky, které nekloužou a nerozvazují se. Takže rady zkušenějších, kteří poradí vhodný druh tkaniček jsou o to cennější a užitečnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.