Pokaždé když docvičím jógu tak mě bolí hlava a mám trochu závratě. Abych to nevzala hned od konce tak většinou si na yt pustím tak 10 minutové video a podle toho cvičí, během cvičení je mi dobře (hluboké dýchání, protahování) až potom cvičení se mi začne dělat špatně. Nevím, co dělám špatně, dýchám zhluboka. Co jsem někde četla, že můžu mít problém s páteři ale proč mi třeba nevadí 5 tibeťanů? Po těch mi bylo vždycky dobře. Prosím nepište mi, že jógou se do těla dostávají démoni apod. Vím, že lidé co cvičí jógu tvrdí jaké má blahodárné účinky. Kdyby vás něco napadlo tak mi to prosím napište.
Skoro to vypadá, že máte problém s krční páteří. Kvůli ktomu jsem např. vůbec nemohla stoj na hlavě, tak zvolněte, není potřeba dotahovat asány až k dokonalosti, zpočátku stačí náznaky, prostě si vyhovte a pozorujte své tělo, jistě se pak dopátráte, co vám vadí, později se k tomu můžete vrátil. Nelámat nic přes koleno, má to přinášet radost a ne bolesti. Je fakt, že s páteří souvisejí všechy polohy v józe. Např. mě zase vadí nemocné koleno a to je také velká překážka pro jógu, musela jsem toho zcela nechat.
Zdravím, necvičíte tam svíčku, pluh, rybu? Měla jsem po těchto polohách nevolnost a až nesnesitelné bolesti hlavy. Až když jsem začala chodit na kurzy jógy, bylo mi řečeno, že tyhle cviky nejsou vhodné pro lidi s problémovou páteří.
Nikdy jste nebyla v kurzu? Začala jste sama cvičit jogu? Správně by hlava bolet neměla- můžete špatně dýchat , problém s páteří tu taky může být.Taky byste si mohla svým počínáním uškodit.
Být vámi navštívím párkrát cvičení jogy s lektorem a zjistíte co děláte špatně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.