Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,rozhodla jsem se zhubnout,chci si koupit trampolínu,má nosnost 100kg,ale píšou,že je pro děti.Tak to snad mohu používat i já,když mam ani ne 90kg,co myslíte?Je to Trampolína s držadlem inSPORTline Skippy Plus 122 cm.Budu vděčná za rady,pokud máte s tímto zkušenost
Potřebuju se zbavit břicha,stehen a zpevnit prsa
Všichni nade mnou zapomněli na podstatnou věc. Z hlediska hubnutí je nejdůležitější strava...
" Abyste spálili 3500 kalorií, potřebujete nachodit 56 kilometrů. To je hodně. Ale když se podíváte na stravování, zjistíte, že tyčinka Snickers může mít řekněme 500 kalorií. Je značně jednodušší přestat jíst tyčinky Snickers, než ujít každý den 8 kilometrů,"vysvětlil Stanforth. Více na: vtm.zive.cz/...
Na zpevnění svalu samozřejmě ano, ale na hubnutí se zaměřte především na kalorie ve vaší stravě. Tam je hlavní tajemství úspěchu. A nesmíte být radikální! Pomalu, umírněně a na pořád! Diety nefungují. Funguje jen změna životního stylu.
Jen pozor na pití mléčných koktejlů, ovocných šťáv apd. Ono to všechno má spousty kalorií, takže je to jídlo, ale většina to považuje za nápoj a to už jsou kalorie navíc a celkem zbytečné. Vždycky si vzpomeňte zda vám to jedno vypití či chvilkový pocit blaha z jednoho hříšného jídla stojí za ty následné kilometry, které byste měla ujít navíc.
Jelikož jsem teď doma,využila jsem to a teď odcvičila 20min hlavně intenzivni dřepy a chuze na místě,trochu ruce-ne činky,29min jsem byla v sauna mikine,na sobě mam ještě spodek ze sauna obleku,co se týče jídla,změnila jsem jídelníček,jelikož mi vždy chutnalo sladké,tak jsem ho nechala,ale tak,že jsem změnila sladké limonády-už je nekupuju,piju jen černý čaj s citronem bez cukru,vodu nebo ondrášovku,mattoni s příchutí,tam je cukr,ale trochu,jinak si dělám koktejly občas a to většinou tak necelý půl litr mléka,2 malé kostičky cukru a půl banánu-to mám jako sladké,ale koupila jsem si i 3 pudinky olma se šlehačkou,2 jsou v lednici,jim zdravé vařené jídlo např. nádivka+vařený brambor,maso v mrkvi-kuře,mrkev,brambor vše dohromady-to je poměrně dietní a taky mi chutnají celozrnné rýžové racio chlebíčky,to mám když mám hlad a můžu to jíst místo brambůrků a to je tak vše co jím,myslím že jim míň než kolik můžu.Takže stravu jsem změnila natrvalo,teď už jen každý den třeba hodina chůze,nevím,jestli to bude jen rychlá chůze.Děkuju za názory,velmi si to vážím,povzbuzuje mě to
Jde o to,že už mi zkrátka přestalo chutnat jídlo,nedělá mě to šťastnější,tak proč to do sebe rvát,tohle je aspoň výzva a je to zdravý životní styl,je to zajímavější než jídlo a navíc,když si vzpomenu,že jsem ve 23letech měla velikost 34...oh
Intenzivní dřepy = přetížení kolen, to bych vynechal.. Spíš se jdi na hodinu projít ven a pak si doma zacvič -protáhnutí celýho těla, můžeš i lehký všestranný posilování, cviky na zpevnění zad atd., do ruky klidně i lehký činky a cvičit, trochu něco mezi aerobikem a strečingem... Na chůzi jsou dobré hůlky, odlehčíš kloubům, navíc se zapojí hodrí půlka těla = mnohem větší výdej energie než normální chůze. Takové běžky bez sněhu, hodí se chodit v terénu, výlet někam na kopec nebo do hospůdky na polívku. Nejlíp když seženeš kamarádku a budete dvě, vzájemně se vyhedcujete... Na vyzkoušení stačí i dva klacky, nejlíp lískový
Super,díky,mě strašně pomáhá o tom mluvit,to mě strašně dodává chuť a sílu a ty činky,myslím,že stačí mít v každé ruce 1,5 a ž 2l plastové láhve s vodou a člověk nemusí ani utrácet za činky,myslím,že do každé ruky 2kg je plně vyhovující.Nebo ne?
Činkou se líp vyrazí zuby Petflaška je v pohodě a klidně stačí litrovka.. Obecně hubni spíš procházkama a posiluj spíš plaváním nebo lehkým všestranným posilováním... Koukni jak vypadaj běžkařky/ biatlonistky, triatlonistky atd.
Veroniko, je dobře, že přemýšlíš o zdravé stravě a pohybu. Ale do zdravé stravy tvůj jídelníček má hodně, ale hodně daleko. Když chceš shodit špeky, tak žádné ochucené limonády, žádná cukr, žádnou šlehačku atd jak to popisuješ. Večer si nachystej krabičku do ledničky se syrovou zeleninou, 300 - 500 g na příští den. Tu přikusuj k jídlu. Zaženeš pocit hladu.
Pohyb - mám pocit, že se vyhýbáš pobytu venku. Co si řeknou sousedé tě nemusí trápit. Denní rychlá chůze s hůlkama je to nejlepší co můřeš pro sebe udělat a pak si doma můžeš zacvičit. Kup si krokoměr a musíš rychlou chůzí ujít denně 10 000 kroků.
Ahoj,díky za rady.Já skoro nejím,ale cukr prostě ze stravy nejsem schopná vypustit,to prostě nejde,musim si udelat 0,5 l koktejl s 2 malinkymi kostkami cukru,do toho pul bananu a plnotucne mleko,to je jedina sladkost,na to mam pravo,nemuzu cukr vypustit,dlouho jsem ho jedla a hodne,nejde to najednou,uz takhle jim extremne malo,nejim ani tolik kalorii co muzu denne,kdyz mam jakoze hlad i chut tak si dam celozrnne chlebicky ryzove racio a cvicim obden v sauna obleku docela intenzivne,ze to citim a cvicim dokud muzu a pak ty prochazky,to budu chodit,zrovna dneska jdu tak minimalne na hodinu.Diky moc za rady
Výborně. Teď jsme se dozvěděli, že hubnete pro hubnutí samotné. Pokud totiž jíte tak málo, tělo se naučí z toho mála brát maximum. A to samé pak udělá při jakémkoliv prohřešku a už nikdy nebudete schopná jíst normálně, protože nastoupí starý známý jojo efekt. Proto nejsou diety dlouhodobě efektivní. Efektivní je pouze celková změna stravování (+ ten pohyb) - jak radí nade mnou.. Jenže všichni chtějí všechno co možná nejrychleji, že? M.
... už tak jím extrémně málo... To je vaše věta
Dětská trampolína pro 90 kg skokana je pitomost. Další pitomost je trampolína na hubnutí. I to švihadlo. Jako chvilkový doplněk k rozcvičce OK, ale hubnout tim se dá dost blbě.. Hubne se delší aerobní zátěží = dlouhé procházky ideálně s hůlkama (zapojí se víc svalů), k to mu pestrá strava kde celkově příjem je o něco málo menší než výdej. Žádné hladovění. Hopsat na trampolíně 2 hodiny v kuse bych chtěl vidět, stejně tak to švihadlo :D Když už doma tak rotoped, veslovadlo atd.
Se mi líbí jak každý chce teď hubnout a hledá co nejsložitější možnost. Jasný, trampolína tě udrží, ale co tam chceš na ní skákat? Myslíš že tím zhubneš? Nezhubneš a přestane tě to za pár dnů bavit. Pro cvičení a hubnutí na trampolíně potřebuješ trampolínu velkou, kde se dokážeš pořádně zapotit a vypotit. Ale ani to ti nemusí k hubnutí stačit. Ono to chce začít minimálně pravidelnou chůzí v rychlém tempu. Je zbytečné řeit takové věci, když to jde jednodušeji. Skákání přes švihadlo má mnohem větší zásluhu na hubnutí, protože díky zabíráním největšího svalstva dojde i k největšímu spalování tuků. Zaměřil bych se spíše na tohle.
Přikláním se k názoru viz výše
Je třeba opravdu začít rychlou chůzí,ta je báječná.
Posléze švihadlo - super.
A dřepy,dřepy,dřepy.
Potom zkuste jógu a pilátes,taktéž super věc.
Nemusím posílat odkazy,na youtubku těchto cvičení máte kvantum
Dobrý den, abyste zhubla, k tomu nepotřebujete drahou trampolínu, ale vystačíte si klidně s tím, co máte nyní. Totiž svoje vlastní nohy. Ty vám například rychlou chůzí pomohou k vytouženému hubnutí. Zvláště pak, když rychle chodit budete pravidelně. Než bych kupovala takovou věc, co doma překáží, raději bych využila síly svého těla a cvičila za pomocí něho. Dřepy, kliky, chůze, případně běh - k tomu všemu vám stačí jen chuť a vaše tělo. I posilováním vám tělo zeštíhlí, protože vám svaly zpevní.
Já strašně děkuju za názory,s tou trampolínou v poslední době nemám zkušenosti,jen mi to přijde super,ale nemám to vyzkoušeno,je pravda,že když jsem cvičila intenzivní cvičení 20min z youtube videa,tak jsem byla uštvaná,jak kdybych byla po šichtě v továrně-mám zkušenost.Něco na tom bude,samozřejmě,že nemam ráda utrácení peněz,z toho už jsem vyrostla,asi máte pravdu,kdoví jak dlouho by mě to bavilo.
Měřím 174cm a vážím asi 89kg,problém je břicho,stehna,prsa,boky asi taky,ale když se vidím v zrcadle,problém je jasný,necvičila jsem pravidelně a nechala to nabrat všechno hlavně zepředu,byla jsem do 23let hubená a tím,že jsem jedla co mě napadlo a necvičila intenzivně,pouze jsem fyzicky pracovala a potom to zajídala,tak mám teď tuhle postavu,když se vidím ze strany,je to všechno v břiše a prsou,že nejsou zpevněný,není to uplně katastrofa,ale chci být jako dřív,navíc teď mám čas,můžu cvičit každý den,tak to chci využít.Zadek mám malý,jde pouze o to,že jsem necvičila,ale když se vidim,tak moje postava byla původně předurčená k tomu být hubená,jen jsem to zanedbala,potřebuju pouze intenzivní trénink nejlépe každý den,ale nevim,jestli třeba vydržim déle běhat,když neběhám.Třeba možná doma na místě,ale nechci zatěžovat klouby,možná by stačila karimatka a na kolena to stahování,měla jsem to když jsem si jedno koleno narazila a uplně se to vyléčilo,tak třeba poklus na místě,to bude stejné jako rychlá chůze venku.Jo a ještě nezvládnu prkno,ani náhodou.
Na zátěž musíš najet postupně. Začni procházkama normální chůzí, kvůli odlehčení kloubů s hůlkama, 4x týdně hodina. Nebo kolo, v zimě běžky. Vhodné je i plavání, aspoň jednou týdně hodina, všemi styly. Běhat můžeš až po zhubnutí, jinak si odrovnáš klouby. Doma rotoped nebo veslovadlo, poklus na místě je taky pitomost. A neboj se jít ven... V létě je ideální např. jet na kole 20 km k rybníku, zaplavat si a zase 20 km zpět.
Dobré rady tu již proběhly, takže netřeba opakovat. Tak jen zmíním tu trampolínu.
Je vždy období, kdy do prodeje vyběhne nějaký zaručený recept či pomůcka na hubnutí. Trampolína je jedním z takových zázraků. Ale přitom nejde o nic jiného, než o nalákání k nákupu novinky (nebo k návštěvě "odborného" trenéra). Lidé totiž potřebují pořád něco nového, zábavného. Co je staré, je totiž nudné. Přestože to funguje. M.
Teď radím trochu nesměle, protože celý život nedělám nic jiného, než tloustnu a hubnu, ale jeden systém se mi fakt osvědčil. Nechci podporovat "krabičkovou dietu", protože se mi zdá přemrštěně drahá, ale mě se fakt osvědčila domácí krabičková dieta. Jenže já mám výhodu, že mi vůbec nevadí jíst stejné jídlo třeba celý den. Takže si udělám třeba pánev leča s domácí kuřecí šunkou, "nakrabičkuji" si to do pěti krabiček a baštím to po třech hodinách celý den. Nebo na dno krabičky okurky, na to papriky, pečené kuřecí maso, vajíčko a zaleju to želatinou. Nebo jsem si malá rajčata vydloubla, strčila tam kousek tresčích jater, naplnila tvarohem s křenem a zase zalila želatinou. Výborná je brokolice s kuřecí šunkou, zapečená vejci a zase nakrabičkuji. Funguje to. Když se k tomu přidá nějaká ta chůze...ovšem tváří v tvář smaženýmu řízku každá dieta s kňučením zaleze pod gauč.
Trampolínu ,proboha, ne! Nezpevněné těžké tělo si ještě pochroumáte. Za ty prachy si nechte udělat metabolickou diagnostiku a poradci Vám sestaví jídelníček na míru podle biochemického rozboru krve. Přidají recepty, Podle typu postavy sestaví plán cvičení, doporučí, co doplnit za prvky a budete spolu kontrolovat, jak se to daří. A funguje to s trvalým efektem..
Vše na www.svet-zdravi.cz. Poraden je po celé republice několik desítek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.