Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Turistický batoh, jaký vybrat?

Od: hyhynka® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, budu si kupovat nový turistiký batoh a rozmýšlím se mezi těmito pěti variantami. Batoh chci na dvoudenní výlety a chtěl bych, aby měl hodně odvětrávaná záda... O kterém batohu si myslíte, že je lepší? Mně se nejvíce zamlouvá Walker a Menic...

Děkuji za názory

batohy.heureka.cz/...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den, podle mě ty batohy budou hodně podobné. Z vlastní zkušenosti máme doma vyzkoušenou krosnu od firmy Loap, která vydrží opravdu hodně zátěže po dlouhou dobu.

hodnocení

1x

Tohle je jedna z veci, ktere nejdou vybirat po internetu.

Na vicedenni vylety - pochodaky jsou nejlepsi krosny = batohy s pevnymi (kovovymi) vyztuhamy. Ty jsou dulezite, pac pak pomoci bederaku netahnete batoh na ramenou, ale na bokach.

Ramenni popruhy musi byt co nejpevnejsi a nejsirsi a pokud mozno i s hornim nastavenim pritahujici batoh nahore k ramenum.

To same plati pro bederak. Poradny tuhy, siroky, pokud nechcete tahat vse na ramenou, tak nesmi byt pouze do poctu.

Prednimu plneni bych se vyhnul, je tam sice pekny pristup, ale pokud tam neco chcete lovit v desti nebo v zime, tak to znamena, ze zadova strana musi do blata nebo do snehu. Idealni je horni a dolni plneni a dvoukomorovy system.

Kazdopadne to chce jit do obchodu a zkouset.

liska*
hodnocení

0x

I když jsou batohy všechny podobné a dobré, tak já jsem pro 3. a 5. proto, že mají nepromokavý materiál a kompresní popruhy / ty se osvědčí, když toho poneseš míň, tak batoh bude mít pevný menší tvar/. Není vidět na záda, ale ty už jste si sám skouknul, když to je Váš první požadavek.

vilik*
hodnocení

0x
Já bych i na dvoudenní výlety uvažoval jen o krosnách od zavedených výrobců typu Deuter, Osprey, jako střední cestu bych vzal Pinguina. A nejlíp v prodejně, kde poradí, kde mohu různé batohy vyzkoušet, jak sedí na zádech. Nebo aspoň o možnost vyzkoušet poproste kamarády, kteří nějaký takový batoh mají. Nezdá se to, ale pohodlí a trvanlivost jsou mnohdy nesrovnatelné a těch pár stovek navíc jsou vlastně dobře investované peníze. Navíc se občas naskytne i sleva. Já tomu rozdílu dřív taky nevěřil.
Husky apod. bych vzal jen v případě, že bych fakt neměl prachy. Ale budou vánoce, možná bych si o lepší napsal i tak Ježíškovi.
Představuju si váš výlet jako chození do přírody, aspoň pár km denně pěšky, všechno s sebou.
Na cestu z auta do hotelu mám kufr.

hodnocení

0x

Pokud jde jenom o dvoudenní akce, tak prakticky jakýkoliv. Nebral bych klasickou krosnu s rámem (dnes se snad už ani nedělají), a preferoval bych spíš užší konstrukci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]