Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dobrý den,
už asi měsíc pravidelně cvičím H.E.A.T. program. Většinou třikrát a někdy i čtyřikrát do týdne.
Problém je v tom, že vážím pořád stejně. Pořád 87 Kg při výšce 170 cm. Je pravda, že se mi zdá, že jsem v pase asi trochu shodil, protože mi je volnější pásek od kalohot, ale to je asi tak vše. Jím takřka výhradně pouze maso a zeleninu. Svalové hmoty mám určitě dost nadprůměrně, protože mám lítka a stehna i jiné části těla hodně svalnatý (a to jsem nikdy necvičil). Suplementy neužívám žádné, s ničím se neléčím, je mi 28 a jsem lehce zavalité postavy.
Cvičení mi nedělá problém, vše v pohodě udýchám a po cvičení se cítím jako nový člověk a pomalu se z toho pro mě stává nová závislost, z čehož mám velkou radost. Alkohol piju cca 2 dny v týdnu, vždy v pátek a většinou i v sobotu.
Důvod, proč jsem začal byl abych zhubnul a to se asi neděje, či co. Nebo je snad ještě brzy na jakékoliv výsledky?
Před začátkem cvičení jsem byl na diagnostice InBody, kde bylo jasně vykreslené písmeno D. Z čehoš plyne, že mám sice vyšší hmotnost, ale ta je tvořena z velké části právě svalovinou. Myslím, že to bylo 39 Kg svalové hmoty.
Je možné, že se jen tuk přeměňuje na svaly?
Díky za rady.
Hubnutí se neměří na kila ale na obvod. A jak správně píšete, jsou vám volnější kalhoty. Dokonce můžete na váze přibírat a přitom fakticky hubnout, protože svaly jsou těžší než tuk. Takže důležité je, co poznáte na oblečení a co vidíte v zrcadle, než cifra na váze. Radím pořádně se změřte, míry zapište a přeměřujte se každý měsíc.
Tuk se na svaly opravdu nepřeměňuje.
Moc toho nepíšeš o stravě, ale z toho mála to vypadá na to, že do sebe cpeš hodně bílkovin, což je stavební kámen svalů. Takže doporučuju zredukovat porce (hlavně masa) a jíst 5 - 7x denně.
Jakýkoliv hubnutí, či přibírání je o pouze o tom, kolik energie příjmeš a kolik spotřebuješ.Takže pokud chceš shodit, příjmi míň, než spotřebuješ.
Nicméně starat se pouze o hmotnost, je dost zavádějicí. Postavu posuzuj hlavně proporčně.
A hlavně, v posilovně menší váhy a hodně opakování. Spíše než posilování tak rotoped, běhání, plavání.
Na nabrání svalové hmoty(ne zhubnutí) je třeba velké váhy, malé série a odpočívat. Na zhubnutí je to vše přesně naopak.
Důležitá je tepová frekvence po čas cvičení. Zjisti třeba zde
bezhladoveni.cz/...
je třeba ji dodržovat.
Posilovna a bílkovinná strava vede k budování svalstva. To máš, jak píšeš, dostatečné. Abys spálil tuk, tak je třeba dlouhodobý výkon střední nebo nízké intenzity. Na to není třeba posilovna. A jestli, tak maximálně běh na pásu a lehké činky a hodně serií. To raději ven. Běh musí trvat déle než 45 minut, až pak začne tělo spalovat tuky. Takže zařaď výklusy, kolo, chůzi s holemi, plavání, běžky, tanec. Dlouhé túry a s sebou jen zeleninové svačinky, nějaké ty ořechy kvůli minerálům a vodu.
Při hubnutí je pití vody důležité k vyplavování nežádoucích látek z těla. Tlustý člověk mívá v sobě více vody. Když je organismus zanesen toxiny z nevhodné stravy, tak má tendenci tyto látky ředit tím, že tělo vodu zadržuje. Takže zkuste zdravou stravu bez laciných uzenin, přeslazených tyčinek, hranolků,másla, tučného masa, majonéz, buchet, těžkých omáček,tučných sýrů, chipsů, coly. Alkohol opatrně, je velmi kalorický.
Příliš masa a jiných bílkovin zatěžuje ledviny. Na zhubnutí uber hlavně prázdné kalorie, tj potraviny, které nedodají tělu nic, jen energii, jako jsou buchty, rohlíky, těstoviny, limonády, lihoviny. Zmenši tedy přílohy. O to víc zeleniny
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.