Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké kolo?

Od: repkin* odpovědí: 16 změna:

Ahoj, potřebuju kolo na dojíždění doslová pár set metrů do práce a z5, potažmo občas na nějaký ten výlet. Nejsem žádný sportovec, závodník ani nic podobného, pouze běžný uživatel. V kolech se nevyznám a tak bych vás chtěl požádat o pomoc, co z těchhle kol, je tak asi "nejlepší"a nebo nějaké jiné, max. +/- okolo 6000,-Kč.

real.de/...

insportline.cz/...

ramala-silhavy.cz/...

ramala-silhavy.cz/...

ramala-silhavy.cz/...

ramala-silhavy.cz/...

decathlon.cz/...

Byť se mi líbí i tohle:

123shop.cz/...

tak jsme se s kolegou z práce shodli, že je lepší koupit MTB, protože s ním ten kousek do práce bude OK a pak s ním můžu i do lehčího terénu, narozdíl od crossového kola, které je fakt spíše do města než do terénu. Kort při stavu silnic u nás je to stejně jako v lese, kolikrát možná i horší. Předem děkuju.

doplněno 03.11.17 16:42:

Ještě doplním 196cm, cca 100-110 kg

doplněno 03.11.17 16:58:

Ještě jsem našel tohle:

sportisimo.cz/...

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tondac*
hodnocení

1x

U kola záleží především na kvalitě komponent jako je ovládání řazení, přesmykač a převodník (přehazovačky), páčky brzd, brzdy, vidlice, atd

Tyto komponenty vyrábí pár kvalitních firem a spousta nekvalitních. Většina výrobců používá shimano, které má několik řad podle kvality. Kdysi to bylo vzestupně Tourney, Altus, Acera, Deore, STX, .. dnes se objevují i nějaké řady se změtí čísel a písmen, které kvalitou budou asi ještě někde pod Tourney.

Vámi uvedená kola v této cenové hladině asi žádnou hitparádou nebudou, ale na občasné ježdění budou stačit.

Co ale zkusit něco ojetého? Většina lidí si taky nekupuje nové auto. Už mě nebavilo neustále převážet kola na chalupu, tak jsem za pár tisíc z druhé ruky pořídil zachovalá kola s výbavou Shimano Deore nebo Acera. Před 10 lety podle mě stála tak 20-30tis, jsou plně funkční, jen mají kola 26" a už nejsou trendy. Ale slouží perfektně a když je někdo ukradne tak mě to nebude tak bolet.

Jo a jak tu někdo chválí ovládání přehazovačky otočným gripshiftem, tak já mám radši páčky, manželka grip a děti začínaly s gripem, ale teď už chtěly páčky.

hodnocení

1x

A já vám napíšu, že cesta do a z práce .. nedal bych ty peníze. Nedávno jsem dostal za 3 litry slivovice super horáka. Kamarád si kupoval větší nebo lepší nebo co... servisoval ho, mělo jen sjeté pneu.

I tak se o něj bojím. Minulý týden někdo ukradl použité kolo v ceně cca 2000,- opřené za zdí u kostela během mše. Přitom vesnice, relativně slušní lidi...

Do a z práce na danou vzdálenost bych vzal sice pevné ale hlavně levné a odrbané kolo.

liska*
hodnocení

0x

Píšete, že jenom do práce, ale pak dodáváte, že byste jezdil i v terénu. Když už kolo mám, tak si ho užiju. Já bych tak levné kolo nedoporučovala. Bude mít více slabin. I když to je jen na běžné ježdění, tak se vyplatí kolo od těch 12 tisíc výše. Já bych spíš volila krosku, že je lehčí. Ale to je na Vás. A sednout a vyzkoušet, jestli Vám sedne rám. A po zkušenosti přehazku ne páčkovou, ale gripshifty.

hodnocení

0x

Na dojíždění pár set metrů to je jedno co koupíš, ale do terénu s tím rači nejezdi.

repkin*
hodnocení

Ve svých mladých letech jsem jezdil na skládačce, BMX i favoritovi. Nebylo to nic super, ale vzalo to terén i chodníky se silnicí. Byl jsem se dívat na kolo v Decathlonu, to kolo z Realu mi podle fotek přijde stejné. Pro můj účel by asi stačilo. Zkusím a uvidím. :) Ale nechám to na jaro, teď bych stejně nejezdil a zbytečně by mi běžela záruka.

Ale jo do terénu se dá jet třeba na ukrajině, ale ... Decathlon, proč ne. Sám od nich mám toto decathlon.cz/...

včera jsem byl zrovna na garanční prohlídce v Brně Decathlon. Mají tam teď slevy některých kol, zrovna to moje mají o 6000 levnější. Je tam doživotní záruka na rám řidítka ... Ceny tam jsou výborné.

rizzlah*
hodnocení

0x

Pokud je to pár set metrů, tak složte nějakou skládačku nebo kupte horáka za pár šupů.

Pokud na tom chcete víc než jen jezdit do práce, kolem 6000, tak třeba nejlevnější model Manh... od Rock Machine

hodnocení

0x
To krosové kolo by bylo nejvhodnější. Po silnici to jede a v terénu je to v podstatě to samé, co horské, jen záleží, co obuješ. Ale asi bych bral starší, protože nové za šest tis to nebude žádná sláva. I když těch pár set metrů do práce se dá dojít i pěšky :)

repkin*
hodnocení

Co kola Author, sice cenově okolo 8-10? Co jsem se ptal v obchodě, tak kola okolo 5k vydrží 100km a začnou se sypat, jsem vysoký a mám 100kg, takže proto taková prognóza. Taky říkal, že ta otáčecí přehazovačka (gripshift) se dává na ty levnější kola a je spíš pro děti.

doplněno 10.11.17 10:04:

jizdni-kola.heureka.cz/...

Mrkni se na cyklobazar, tam určitě něco vybereš. Necháš případně seřídit, maximálně dáš nový řetěz, kazetu, brzdy, možná pláště... Na značce nezáleží. Nebo zajdi do nějakého obchodu, tam ti poradí velikost, nastaví posed a kolo vyzkousis. Zkus jak horské tak crosove, hned uvidíš, na čem se budeš cítit líp. Ty kola jsou stejné, jen si liší geometrií rámu, na horaku budeš víc predkloneny a natažený dopředu, můžou pak bolet ruce, na crosovem sedíš víc vzpřímeně, což je na do práce lepší, i na polnackach.
doplněno 10.11.17 20:18:

při tve vysce bych o 26" kole ani neuvazoval. Proto jsem ti psal o crosovem...

tondac*

Tak většinou platí, že čím dražší, tím lepší výbava a tím kvalitnější. Ale na pársetmetrové cesty mi to přijde zbytečné.

Třeba tady můžete mít kolo za 3,5tis s výbavou Shimano Deore, které bude o pár tříd výše než to nad čím uvažujete. A podobných je plný net.

sport.bazos.cz/...

repkin*
hodnocení

Děkuji za inzerát, bohužel já potřebuji rám alespoň 21" nebo XL a větší. A těch bohužel tolik není.

repkin*
hodnocení

Našel jsem tyhle:

cyklobazar.cz/...

cyklobazar.cz/...

cyklobazar.cz/...

cyklobazar.cz/...

cyklobazar.cz/...

něco z toho, co podle vás vypadá dobře?

doplněno 10.11.17 15:11:

Za sebe bych to asi zúžil na 1,2 a 4 odkaz z tohoto příspěvku.

4 tu předposlední nemá sice kotoučové brzdy, ale ty V brzdy líp brzdí stav vypadá OK.

fram
hodnocení

0x

Dojíždění do práce moc nesouvisí se sportem, radím

Hit = elektrokolo

sbazar.cz/...

elektrokolaostrava.cz/...

nebo elektroběžka

sport.hyperinzerce.cz/...

repkin*
hodnocení

To je sice fajn, ale kolo chci 1) abych byl dřív v práci a doma 2) abych se alespoň trošku hýbal 3) a podstatná věc byla cena, to elektro kola ani elektro koloběžky nesplňují. Ale díky za reakci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]