Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sed-leh na fitness stezce

Od: still10k* odpovědí: 6 změna:

Ahoj. Hledám někoho chytřejšího, než jsem já. Zaboha nemůžu přijít na to, co je účelem tohoto stroje na fitness stezce u Rokytky v Praze. Podle popisu by se na tom měly dělat sedy-lehy. Nebo je to na posílení holeních kostí, jako to dělají v Shaolinu? *alene*
Prosím o vysvětlení *smich*

doplněno 10.08.17 00:03:

Jen doplním, že když si sednu úplně na kraj "lehátka" a vsunu nohy pod spodní tyč, tak ji mám přesně na kolenech. A když se posunu více dozadu, tak ji mám na holeních a nelze se o tyč bezbolestně opřít. Špičky prstů nohy nedosáhnou na spodní tyč, ani tak se nelze zapřít.

Sed-leh na fitness stezce

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A kdyz si lehnes na lehatko tak, ze mas nad nartem spodni tyce tak to taky nefunguje?

still10k*
hodnocení

To mám pak ale nohy ve vzduchu. Jen pro ilustraci, mam 43 velikost boty, když dám patu na zem pod spodní tyč a špičku namířím k tyči, tak zbývá ještě asi 5 cm volného prostoru mezi špičkou boty a tyčí. Prostě použít ji jako oporu při pevně zafixované noze lze jen tak, že položím chodidla na zem a opřu se o tyč holeněmi. Ale to je při pohybu při sedlehu celkem bolestivá záležitost, proto ta narážka na Shaolin *smich* Na ilustračním obrázku opodál je pro sedleh zobrazené úplně jiné zařízení.

doplněno 10.08.17 17:46:

Jen pro doplnění, na ilustračním obrázku opodál je toto:

Sed-leh na fitness stezce #2

Dyt nohy nemusej bejt na zemi.
Mel jsem na mysli polohu skoro jako v 1-ni priloze a uchyceni noh jako v 2-he priloze.

Sed-leh na fitness stezce #3
Sed-leh na fitness stezce #4
still10k*
hodnocení

Uznávám, že je to špatně vidět, fotil jsem to relativně z dálky a špatného úhlu. Ale předtavte si tu spodní tyč tam, kdy jsem ji zde zakreslil červeně:

Sed-leh na fitness stezce #5
liska*

Jestli to není opačně, jako za tu spodní šprušli se držet ve vzpažení a nohy zvedat třeba sbaleně? Kdo to tam instaloval, tak by měl vědět.

still10k*
hodnocení

To by asi šlo, ale k tomuhle účelu je opodál šikmá lavice s držátkem nahoře.

Tohle bude nejspíš chyba v instalaci. Od té doby jsem našel už dvě stejné cvičební pomůcky na jiných sportovištích a všude je spodní tyč krásně u země, že se pod ní vsunou špičky bot a slouží bezvadně jako opora. Jen u téhle "naší" je ta tyč tak vysoko. Z počátku mě zmátlo, jak je okolo vyšlapaná tráva, tak jsem si říkal, jestli mi něco neuniká, když se na tom podle mě nedá cvičit *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]