Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Hledám někoho chytřejšího, než jsem já. Zaboha nemůžu přijít na to, co je účelem tohoto stroje na fitness stezce u Rokytky v Praze. Podle popisu by se na tom měly dělat sedy-lehy. Nebo je to na posílení holeních kostí, jako to dělají v Shaolinu?
Prosím o vysvětlení
Jen doplním, že když si sednu úplně na kraj "lehátka" a vsunu nohy pod spodní tyč, tak ji mám přesně na kolenech. A když se posunu více dozadu, tak ji mám na holeních a nelze se o tyč bezbolestně opřít. Špičky prstů nohy nedosáhnou na spodní tyč, ani tak se nelze zapřít.
To mám pak ale nohy ve vzduchu. Jen pro ilustraci, mam 43 velikost boty, když dám patu na zem pod spodní tyč a špičku namířím k tyči, tak zbývá ještě asi 5 cm volného prostoru mezi špičkou boty a tyčí. Prostě použít ji jako oporu při pevně zafixované noze lze jen tak, že položím chodidla na zem a opřu se o tyč holeněmi. Ale to je při pohybu při sedlehu celkem bolestivá záležitost, proto ta narážka na Shaolin Na ilustračním obrázku opodál je pro sedleh zobrazené úplně jiné zařízení.
Jen pro doplnění, na ilustračním obrázku opodál je toto:
Dyt nohy nemusej bejt na zemi.
Mel jsem na mysli polohu skoro jako v 1-ni priloze a uchyceni noh jako v 2-he priloze.
Uznávám, že je to špatně vidět, fotil jsem to relativně z dálky a špatného úhlu. Ale předtavte si tu spodní tyč tam, kdy jsem ji zde zakreslil červeně:
Jestli to není opačně, jako za tu spodní šprušli se držet ve vzpažení a nohy zvedat třeba sbaleně? Kdo to tam instaloval, tak by měl vědět.
To by asi šlo, ale k tomuhle účelu je opodál šikmá lavice s držátkem nahoře.
Tohle bude nejspíš chyba v instalaci. Od té doby jsem našel už dvě stejné cvičební pomůcky na jiných sportovištích a všude je spodní tyč krásně u země, že se pod ní vsunou špičky bot a slouží bezvadně jako opora. Jen u téhle "naší" je ta tyč tak vysoko. Z počátku mě zmátlo, jak je okolo vyšlapaná tráva, tak jsem si říkal, jestli mi něco neuniká, když se na tom podle mě nedá cvičit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.