Nejste přihlášen/a.
Vubec bych se nebal.
Zrejme to ma ocelovy ram = vydri mnohem hrubsi zachazeni nez dnesni z hliniku.
Prehazovacky, brzdy a pod. sice asi nebudou podavat nijak ohromujici vykony, to ale asi ani necekate, ale na druhou stranu neni duvod, aby se to jakkoliv sypalo. Stejne tak stredy. Vzdyt jsou to pouze hridelky s loziskama. Blbuvzdorne.
Co muze mozna zlobit jsou levne rafky (to je asi ten vnitrek kol, o kterem mluvite). Pokud se na nich setrilo, muze se snadno tvorit osmicka. Kdyz by tomu tak bylo, vymenite je za jine.
V roce 96 nebo 97 sem si koupil Olpran Discovery tehdy za cca 5000,-, nebyla to zadna hitparada a jezdi do dneska.
Já bych si tak jistý nebyl. Jezdit se na tom dá, o tom žádná. Jestli to ale bude jízda nebo utrpení je otázkou. Kdysi jsem tu popisoval svoji anabázi při nákupu levných pedálů, kuličky počítaly skoro všechny. Doma máme koloběžku, bubnová brzda buď nebrzdí nebo brzdí furt, jiná možnost seřízení není, celé se to tak nějak podivně kroutí a tak se dá pokračovat donekonečna. Před asi 10 lety stál švagr před stejným problémem, chtěl koupit levné kolo, protože mu bylo líto peněz, kdyby u cyklistiky náhodou nevydržel. Koupil nějaký supermarketový výhodný kus za 5000 Kč. Jezdí na něm dodnes. Tak jsem se ptal, co je původní. Prý šroub pod sedlem ...
Takže, na rozježdění a do hospody určitě OK, víc nic. V nejhorším dopadnete jako můj švagr
Nebál bych se rámu, ale nekvalitních komponent. Díval jsem se na specifikaci a měl bych obavy, jestli to vůbec půjde pořádně seřídit, protože to vypadá na samou čínu.
Olpran v 90.letech dělal poměrně kvalitní kola s cenou cca 5-15tis (třeba Olprana Patriot mám dodnes). Dětem jsem kolem r.2010 od Olpranu kupoval 20 palcové dětské kolo, ale byl to ten nejdražsí model, který měl kompletní výbavu od Shimana. Dalo se seřídit a sloužilo docela dobře. Ale kvalita znatelně klesla, protože Olpran se vykašlal na kvalitu a cenou se zaměřil na hypermarketový trh.
Za 4tis seženete o několik tříd kvalitnější ojeté kolo. Třeba dětem jsem za 2tis na chalupu sehnal jetého Authora s odpruženou vidlicí a výbavou Shimano Deore.
Teď už je to asi jedno, i když ještě to asi můžete do mallu vrátit. Dejte si pozor na to, že kola nejsou z fabriky seřízená, takže je potřeba zkotrolovat brzdy, přehazovačky a radši i všechny šrouby ...
Tak ať Vám to dobře jezdí a nezapomeňte na odrazky a blikačky a na to, že když Vy večer stále vidíte, tak pro řidiče aut je neosvětlený cyklista téměř neviditelný.
Měla jsem drahší koloběžku.Známý si jednou koupil kolo v Tescu za,,výhodnou cenu,,3500,, a při první vyjížďce se mu zlomil rám. :--)) Kolo mělo nosnost jen 90 kg. a on 110. :--)) No,naštěstí se mu nic nestalo a reklamaci mu uznali. Nyní má kolo za cca 17 tis.,není to sice Hit,ale uveze ho a pár stovek km už na něm najezdil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.