Nejste přihlášen/a.
Ahoj. poradte co proti mlžení bryli na lyže.Čim je zevnitř ošetřit aby se nemlžily...
Zkontrolovat větrání, eventuelně ho vylepšit, pečlivě vytřít třeba po hubopádu nebo po zamlžení veškerou vlhkost (vozím jen na to určený kapesník). Dobré brýle - dvojité sklo, dobré větrání - se při správném zacházení (neposadit na zpocené čelo, nenechat vevnitř sníh) nemlží. Při ošetření zevnitř dojde maximálně k tomu, že vlhkost rychleji v kapkách steče, ale kapky a jejich stopy stejně budou ve výhledu rušit.
Jinak si myslím, že motorkářská rada zapomíná na jedno: podstatně jiné teploty při použití na motorce a na lyžích.
Taky bych tu radu uvítal, ale zde uváděné mi nezabírají. A to nepoužívam žádné uzavřené blýle ale obyčejné bezpečnostní, kde spodní strana není vůbec zakrytá. Zkoušel jsem i brýle speciální pro zásahové jednotky v ceně přes 1000 kč, ale vždy se mi potí. Když se potíte a vlkost kolem očí, kořene nosu a obočí ( prostě z vás leje jako z koně ) zvýší, okamžitě 1/2 brýlí je orosena. Zkoušeli jsme ubrousky, kremy, i rozetřelý JAR. Výsledek je stejný. A dělá to všem. Každou chvíli vidím, jak je někdo při akci skloněný k zemi a otírá brýle přes které není vidět.
Dobrá rada je zde nad zlato
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.