Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dámské kolo

Od: wamp® odpovědí: 8 změna:

Krásný večer přeji :)

Otázka již je prakticky položena.

Mé staré,dobré kolečko dosluhuje,takže prosím o radu s výběrem nového.

Jezdím jak po silnici,tak i dost v terénu.

Další indicie snad nejsou třeba...

Děkuji moc !

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hezký večer, cenové limity prosím :D

doplněno 25.06.17 20:51:

Ono určitě záleží na potřebách jedince - jestli jezdíte jen občas do obchodu nebo aktivně v okolí na výlety...

Taky třeba výška a váha člověka dokáže hrát roli při výběru kola.

Další parametr je pro dámy ona bezpečnostní tyč - rám - štangle...

Pro matku bych vybíral takové - jizdni-kola.heureka.cz/...

Pro manželku jsem koupil něco takového (už dávno..) jizdni-kola.heureka.cz/... - ne ježdění po silnici v krátkém okolí - do 10ti km a jen silnice.

Varoval bych před odpružením u levných kol. Slušné odpružení počítejte u částek nad 25000 Kč za kolo. Také vyžaduje občasný servis...

A samozřejmě bych doporučil vyzkoušet - takže google.cz/...

Zajet na místo, vyzkoušet si několik kol...

hodnocení

Jmlc...Cenový limit - max.15 tisíc korun českých.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, dnes "frčí"trekingová kola - i dámská. Vybrat si musíte sama, ale moc levné nekupujte. Zdravím!

doplněno 25.06.17 20:05:

Oprava - jde o krosová dámská kola. Ta trekingová jsou podobná, ale s větším vybavením na cesty.

doplněno 25.06.17 22:18:

bike-eshop.cz/...

hodnocení

2x

Hlavně kotoučové brzdy. Já kupovala kolo před asi 6 lety, mohla jsem si připlatit a dát kotoučovky, dneska lituju.

Jinak mám horské Specialized, značka, kterou jsem tu nedávno viděla někoho hanit. Pro mě při koupi bylo důležité, že jsem na něj sedla a cítila jsem se pohodlně vztaženo k velikosti řidítek (rozpětí) a vzdálenosti sedla a řidítek. Nebyla jsem moc nahrbená ani moc natažená. A sedí se mi dobře stále, dneska jsem odjela už x-tý singltrek a stálo to za to *ua* a kdykoliv sednu na jiné kolo, tak cítím, že to moje je lepší, že jsem na něm "tak akorát".

hodnocení

0x

Dobrý večer, je mi 66 roků, mám tři roky nové kolo, je to značka APACHE, jezdím jak po městě, tak v horším terénu i po silnici, má jenom tři rychlosti a jsem nadšená. Někdy převážím i těžší výrobky, nikdy mne nezklamalo. Je výhoda pohodlného nasedání bez velkého zvedání nohy.

hodnocení

Všem Vám moc děkuji za tipy.
Poslali jste dobré tipy ;)
doplněno 26.06.17 10:04: Jejdá,odpověď jsem trošku zkomolila.
Takže se omlouvám :-D
liska*

Za necelých 12 tisíc je trekové kolo Author Vista. Mám už roky, poctivé a spolehlivé. Teď bude určitě vylepšené. /Ale né s páčkovou přehazkou/.

doplněno 28.07.17 19:15:

A projeďte se na něm,aby Vám sedlo. Kolikrát je třeba kratší představec, nebo o číslo větší kostra.

hodnocení

0x

Já mám elektrokolo a je to pohoda. Jezdím bez el asistenta, jen do kopce si nechám pomoci. Teď jsem koupila Cruissis 1,6 2017 otci, dojezd na baterii 160 k.m. To neujede. Mají i levnější typy, vypadají dobře. Hlavně koupit kolo podle své výšky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]