Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně plavat prsa?

Od: honzaa* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se poradit, začal jsem chodit plavat na krytý bazén, umím jen prsa s hlavou nahoru.

Po přeplavání asi 5-10 bazénů o délce 25m mě začíná boket za krkem, dělám něco špatně? Mohu z toho mít nějaké následky?

Neporadíte mi ještě někdo jak se mám naučit plavat kraula?

Děkuji Honza

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

4x

no to bolí právě z té hlavy nad vodou, říká se tomu styl "paní radová"

vseosportu.unas.cz/...

doplněno 10.02.10 16:17:

naučit se kraula odkoukáním nebo od známého nebo se přeptat plavčíka který tam jistě někde čte noviny a buď poradí nebo doporučí

fidonet*
hodnocení

2x

Hlavu máte mít těsně pod hladinou a vydechovat a nadechovat co dvě tempa. nebo jak vám to vyhovuje. Budete pak i rychleji plavat. S plaváním nad hladinou můžete existovat jen nějakou dobu. Pak vás bude bolet za krkem. Kraul? :) Koukejte kolem sebe na bazéně, nebo se nestyďte si tam nechat názorně poradit. Je ťěžko to tady popisovat. I když by to šlo. Ale když to uvidíte, budete hned vědět co a jak.

lidka*
hodnocení

2x

Honzo, nejlépe se naučíš plavat v bazénu. Teorie sice trochu pomůže, ale bez vody to není ono. Vyhledej si nějaké plavecké závody a okoukni jednotlivé styly, které by Ti vyhovovaly. Hlavně se nauč pořádně splývat, protože plavat prsa s hlavou nahoru je nepřirozené. Následky asi mít nebudeš, ale sám cítíš, že to není to pravé. Našla jsem Ti docela pěkné stránky o plavání, pokoukej se, ale já bych osobně vsadila na kurz plavání.

schwimmen.blog.cz/...

A ještě zde si můžeš ověřit, jak správně plavat prsa: plaveme.own.cz/... Jsou zde názorně i ostatní základní styly plavání.

honzaa*
hodnocení

A když bych chtěl plavat na zádech a kopat nohama tak jak s nimi mám kopat? Celé nohy natahovat nebo jen kopat od kolen dolů?Nebo jak?

kytka*

Pokud budeš plavat znak, lehce se položíš na vodu, obličej, břicho a pánev bys měl mít nad hladinou. Nohy se třepotají natažené těsně pod hladinou.

honzaa*
hodnocení

Díky a co ruce? Mohou být jen podél těla nebo s nimi také musím něco dělat?

kytka*

rukama komíháš a tím urychlíš plavání

honzaa*
hodnocení

Díky budu muset hodně trénovat ;) Snad se mi podaří nejprve naučit se správně plavat prsa

kytka*

Teorie je dobrá, ale plavání se líp naučíš v bazénu a nech si poradit, a zkoušej a zkoušej a zvládneš to .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak správně plavat prsa

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]