Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pískání kotoučových brzd

Od: karel98 odpovědí: 3 změna:

Zdravím, mám fungl nové kolo s mechanickými kotoučovými brzdami ale při brždění strašně hvízdají. Kotouč není vychýlený a destičky ani koutouč nejsou mastné. Nevíte čím to je?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mně to dělá za mokra. Neřeším to, na některé lidi účinkuje zaječení brzd mnohem lépe než zvonek *smich*

pobrdny*
hodnocení

0x

Co jsem zjistil, tak jsou dva druhy destiček - organické, ty by pískat neměly, ale zase tak dlouho nevydrží, a sintrované, ty pískají dost hlasitě, jako když brzdí vlak. Tak zkusit sehnat ty organické a vyměnit, mě to pomohlo.

hodnocení

0x

i já bych to vzal jemným šmirglem po gumě. případně zkusil umýt kola jarovou vodou... Pokud ale brzdí, není důvod se rozčilovat - viz. zvonková varianta výše :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pískání brzd

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]