Nejste přihlášen/a.
Mam v prednim plasti na kole diru dost velkou aby duse prolezla ven, myslite ze by to slo zalepit jednou nebo vice vrstvami pogumovane latky z outdooroveho batohu, aby se to nerozlezalo? nebo nejake jine hodne levne opravy deraveho plaste?
Nejlepší je od cyklistů vyškemrat ojetou gumu
Jde to podlepit jakýmkoliv trvanlivým hadrem, ideální je vlepit bočnici z pláště (guma s kordem). Nesmí mít ostré hrany o které se prodře duše = obrousit do plynuého přechodu. Kdysi jsem pokusně lepil zánovní kevlarku 26x2,1 - řízlá díra 3 cm dlouhá napříč běhounem, drželo to v pohodě 5000 km, ani na plášti nebyla boule. Lepil jsem chemoprenem (navulkanizovat je lepší).
V každém případ si to dej na zadní kolo - rychlý defekt předního kola je často zemovka a jako na potvoru to rupne v pravotočivý zatáčce na silnici = vykutálíš se do protisměru třeba před auto.
Záleží co máte za plášť, ale i obyčejný plášť se dá koupit nový od 150kč ... to vám nestojí ani za tu práci a laborování co s tím... navíc je poměrně velké riziko že si rozbijete ústa pokud na ono "opravené" začnete brzdit... někde venku jako nouzovka by se dalo, ale přemýšlet nad tím na normální ježdění je nesmysl
Pokud to je dál než centimetr od patky pláště, tak dobře podlepený je 100% oprava. Na požádání můžu ukázat mojí R. Omegabite ca 5000 km po opravě (lenost uklidit dílnu). Říznul jsem funglovku a bylo mi líto jí vyhodit, podlepení se ukázalo jako 100% funkční.
Jsem to změřil - díra dlouhá 40mm, kolmo na směr jízdy, 10mm od patky pláště přesně doprostřed běhounu. Podlepeno záplatou 4x6 cm vyřízlou z bočnice pláště, lepeno chemoprenem. Po nafouknutí ani náznak boule a drží to. Ježděno asfalt i terén, rychle i v šutrech.
Spíš ti bouchne nová Rubena než tohle Beze srandy, několikrát jsem od Rubeny viděl vytrženou patku a to nebyla přehuštěná (ca 3 až 3,5 bar). Použitelný pneu začínají tak od 300,- ty levný jsou děs - těžký, drncaj, kloužou, špatně se rovnaj na ráfku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.