Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boty na pěší turistiku

Od: eucat odpovědí: 7 změna:

Dobrý den jsou tyto boty vhodné na pěší turistiku v náročném terénu i v dešti několik dní? Nebo máte lepší typ v podobné cenové kategorii? Děkuji

armed.cz/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Nevhodné.

V podobné ceně toho moc použitelného nenajdeš...

davidc
hodnocení

1x

Pokud nepotřebuješ vyloženě kanady, které jsou v levné kategorii dost nepříjemné na delší nošení, tak bych spíše koukal po nějakých kotníkových trekových botách. Každopádně na botách se nešetří. Dělám airsoft a kanady mám za 4000,-. Komfort nepopsatelný a nemám problém je mít ve špatném prostředí celý víkend bez sundání.

jezevec*
hodnocení

0x

Souhlas s předřečníky - za takovouhle sumu asi nic lepšího nepořídíš a pokud nejedeš zdolávat Himaláje, šel bych do toho...

hoststary*
hodnocení

0x

Pokud někdo není zvyklý nosit vysoké šněrovcí boty a pak si je jednorázově vezme na výlet, tak může mít potíže. Na běžné běhání po přírodě úplně stačí dobře rozšlápnuté bílé kotníkov é Prestige. Ne černé, ta mají jinou a jinak tuhou podrážku.

Není nic smutnějšího, než když si občasný turista na výlet do hor sundá z police dlouho nenošené kanady nebo podobné boty, hupne do nich a už po několika hodinách ve vlaku se musí zout, protože ho někde tlačí. Boty chce několik dnů před výletem nesit, pěkně rozšlápnout a také si nechat nohu na nezvyklé boty zvyknout. Také se hodí mít v lékárničce polštářkovou náplast asi tak 6 až 8 cm širokou na odřené paty jetě dřív než se odřou a udělají puchýře.

Jinak boty na které odkazujete mohou být na normální turistiku docela dobré.

K těm prestižím: Klasické (tj. ty z odkazu), ať bílé nebo černé mají sice vyšší podrážku a dobře tlumí (s černou nemám zkušenost), ale jsou vratké. Já si v tom rozbiju ústa i na křivém chodníku, natož v lese. Naopak mám dobrou zkušenost s nižší, hůře tlumicí, ale stabilnější podrážkou Prestige sport. V podstatě už jinou botu nenosím (vyjma horkého léta a zimního období). Ale na vysokohorskou turistiku, airsoft a podobné radovánky bych přece jen zvolil obuv vyšší třídy ;).

Tazateli se omlouvám za OT, nedalo mi to nereagovat...

karel66
hodnocení

0x

Podobné boty jsem si koupil na horskou turistiku - cca 17 - 20 km a udělal jsem zásadní chybu. Bohužel po několika kilometrech začaly tlačit v místě, kde jsou palce, byly úzké a po dvou túrách se mi udělaly halluxy - vbočené palce. Toto pokřivení palců už jde řešit jen operací, bohužel díky halluxům mě teď tlačí i normální pohorky. :(

apprentice*
hodnocení

0x

Spíše nevhodné. Zkuste třeba značku Salomon-my jiné boty téměř nemáme. Mají různé typy, jako například: běžecké, turistické... Vydrží, jsou odolné a pevné, nikdy se mi s nima nic nestalo. Musím vás ale upozornit, že ta cena tomu odpovídá.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]