Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektroběžka - máte zkušenost?

Od: fram odpovědí: 1 změna:

Líbí se mi koloběžky s pohonem (elektro-, motor-) a se sedátkem. Jak se na nich jezdí? Kolik uvezou, dojezd, kde se dostanou ne moc drahé, jaké značky? Přijdou mi jako príma přibližovadlo do města, u nás jezdí po parku...

doplněno 30.03.17 13:57:

Tahle parádní je za 46 000: eskutr.cz/...

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

nemám, ale svého času mě to zaujalo - nakonec jsem usoudil, že pro mě je elektrokoloběžka na nic (příliš malý dojezd zaplacený krom ceny (kvůli co největšímu dojezdu bych musel měnit baterky už po menším snížení kapacity, jenže ty jsou sakra drahý) i velikou váhou a obvykle nevhodnou konstrukcí u těch menších (skládacích) koloběžek - baterie je pod stupátkem, tudíž je stupátko moc vysoko, tudíž je nevhodný na odrážení nohou, který je ale pro šetření kapacity baterie zas žádoucí));
tipuju, že dojezd (u těch lepších, ne u hraček) bude tak mezi 10 a 20 km (a ještě ne moc velkou rychlostí, ne moc do kopců);
na několikakilometrové popojíždění jistě bez problémů (z mého hlediska ovšem na několikakilometrové popojíždění nepotřebuju elektrickou koloběžku za cenu výše uvedených nevýhod, ale každý to hodnotí jinak);
ta koloběžka z odkazu je pěkně velkej (a jak jinak, i těžkej) macek - do přízemní garáže, kůlny apod. bez problémů, do bytu už horší, na tahání do více pater (ono by stačilo i jedno) už zcela nevhodná; samozřejmě neskladná jak do auta, tak MHD, MMHD (leda vlak, pokud by nenastaly problémy kvůli tomu motoru, resp. baterii - neznám přepravní pravidla)

toto téma tu bylo už dost podrobně probíraný poradte.cz/... - včetně základního vzorečku a odhadu dojezdu a včetně odkazu na nějakou už značně důvtipnou tabulku týkající se výkonů a kapacity u elektrokol (teď jsem to kontroloval, odkaz stále funguje)

(a k ceně - když jsem se tak dívával (řekněme do dvou let nazpět) na aukro (na buď buď prakticky nové, nebo zánovní), tak rekord byl snad 3,5 tisíce (jistě s olověnými bateriemi, ale i tak byla velice levná) a jednu opravdu pěknou zajímavou jsem našel tak za 17,5 -, jenže já vybíral podle jiných kritérií - chtěl jsem sice co největší dojezd, ale co nejlepší skladnost a nejnižší stupátko; v obchodech by to bylo dražší, ale do 30 tisíc už asi něco slušného seženete)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]